Afbeelding

Fort Maarsseveen presenteert: zomerse afsluiting met VORT!festival en Open Monumentendagen

Nieuws

MAARSSEN > Er gaat geen jaar voorbij of je kunt genieten van het VORT!festival. Op 10 september is er mix van muziek, toneel, theater, poëzie en dans. Bijzonder onderdeel is de tafel met het VraagjeMenu. Een filosofisch kauwen op vragen waar je wijzer wordt. Ook zal de nieuwe artist in residence Michel Scherf zich presenteren. In ditzelfde weekend worden ook de Open Monumentendagen gehouden, is er een nieuwe tentoonstelling en zijn de ateliers open. Kom dat zien!

Met de mix van activiteiten doet Fort Maarsseveen zijn naam als broedplaats van kunst en cultuur weer eer aan. Muziek komt van vier ‘bands’. De huisband van Fort Maarsseveen, the Mondays treden op, er is een podium voor de underground hiphoppers van Kanagawa, Gerard bespeelt de piano en als uitsmijter presenteren we aan het einde van de middag het Project Orkest Maarssen. Een uniek klassiek gebeuren waarbij een selectie van de suite ‘Watermusik’ van componist Händel onder andere te horen zal zijn.

Eigen stijl

Dansstudio Olga van Koningsbrugge geeft ook weer acte de présence op het VORT!festival. De danskunstenaars laten een potpourri van stijlen zien. Toneelgroep Voetlicht doet een ad hoc voorstelling en Jeanine van Rossum speelt een tragikomische act ‘Misschien moet je gaan kamperen…’ een stuk over een vrouw van 60+ die gaat kamperen, terwijl ze daar een enorme hekel aan heeft. Daarbij is er een team van vijf poëten zullen gedichten voordragen. Elk in eigen stijl. En als je nog meer woorden wilt gebruiken dan schuif je aan bij de tafel van niet-wetenschepper Vivienne Janssen. Zij serveert een filosofische lunch met vragen om op te kauwen.

Vaste fortkunstenaars

Ook de vaste fortbewoners doen natuurlijk mee aan het VORT!festival. Keramiek op het Fort gaat rakustoken en je kunt ook zelf een kleitablet maken. Bij Martine van Es kun je aan de slag om kaarten te maken met een gelliplaat en acrylverf. Je kunt ook de tweede ‘artist in residence’ op het fort, Michel Scherf live bevragen.

Hapje, drankje van Pop Up Paella

De dag is niet geslaagd zonder goed eten en drinken natuurlijk. En dus zal Pop up Paella zorgen voor een smakelijke bijdrage. Geniet van een lekker hapje en drankje op het heerlijke terras.

Open Monumentendagen 9 en 10 september

Volgens de traditie houden we het VORT!festival tijdens de Open Monumentendagen. Die zijn het hele weekend. Dus zowel op zaterdag 9 als op zondag 10 september. Dit jaar is het thema ‘Levend erfgoed’. En dat komt goed uit want we zijn behoorlijk levend! Met al die gebruikers, kunstenaars en fortwachters. Er is een informatiestandje, de film ‘animatie van de waterlinie’ zal draaien en voor de kinderen is er een speurtocht.

Expositie van glaskunstenaar Petra Sophia Roffel

Als we er nog een bijzonder ding uit mogen lichten dan is het de expositie van de glasobjecten gemaakt door Petra Sophia Roffel. In de kruitgang staat een installatie van drie werken met als titel ‘life’. Als dat niet mooi aansluitend op het thema van de Open Monumentendag. Boven in de tentoonstellingsruimte staat meer glaskunst. Nog te zien tot en met 29 september.

Meer informatie (ook over bereikbaarheid) op de www.fortmaarsseveen.nl

Open Monumentendagen 9 en 10 september van 11.00 tot 17.30 uur

VORT!festival 10 september van 11.00 – 17.30 uur

Toegang gratis (donaties zijn welkom!)

Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws