Afbeelding

Terugblik Sybren & Pascale sinds opening Fort de Gagel in Utrecht

Ondernemend

REGIO > Toen wij in 2021 voor het eerst over het eiland liepen, troffen we gebouwen aan waar de afgelopen 140 jaar weinig liefde in was gestopt. Wel lag er een ontwerp klaar voor de uitbreiding en renovatie, dat sprak ons enorm aan. Ons creatieve brein maakte overuren. Het moest een evenementenlocatie en restaurant worden. Onze achtergronden kwamen hier goed samen. Pascale met haar restaurant- en Sybren met zijn evenementen achtergrond.

Het verhaal van Fort de Gagel

Ruim 1,5 jaar is er gebouwd om het Unesco fort in ere te herstellen en te verdubbelen in vloeroppervlakte. Alles is aangepakt, geen gas, goed klimaat etc. We wilden open met minimaal rapportcijfer 9, het moest in één keer staan. Je maakt een plan waar je vol mee aan de slag gaat; team, interieur, doelgroepen, keuken etc. En nu ruim een jaar verder, als we dan even terugkijken, is het geworden zoals het bedacht was? Het opbouwen van het team ging eenvoudiger dan verwacht. Het netwerk bleek goed. Koks die jaren in een wit betegeld hok hadden gestaan vonden onze nieuwe keuken met uitzicht op het restaurant en de natuur een fijne plek om te werken. De juniors bleken in de buurt te wonen. Wanneer een 15 jarige, die een jaar geleden bibberend van de zenuwen binnen kwam, nu staat te juichen omdat ze een eigen portofoon krijgt of echt trots is met de promotie van runner naar bediening, dan zijn dat geluksmomentjes.

Natuur is dichterbij dan je denkt

De natuur is dichterbij dan je denkt, onze pay off, bleek een goede kapstok voor de inrichting van de zaak. Natuurlijke materialen, groen naar binnen halen en de decoratie aanpassen aan de seizoenen. Gasten die binnenkomen, staan een tijd verwonderd om zich heen te kijken, dit hadden ze niet verwacht. Ook is op het eiland Gagel Buiten gebouwd, een buitenlocatie met prachtig uitzicht over het polderlandschap. Afgelopen jaar het decor van meerdere huwelijksvoltrekkingen en diners, daarna dansen in het Wachthuis. We hebben bij de start een aantal doelgroepen gedefinieerd; onder andere  zakelijke gasten voor vergaderingen en congressen, wandelaars, gasten die gewend zijn het leven met elkaar te vieren en bakfietsmoeders (en vaders). Dus wanneer ik door de week struikel over een oplaadsnoer van een Tesla of in het weekend de fietsenstalling vol staat met Dolly bakfietsen, dan denk ik; dat hebben we goed gedaan. De mix tussen de verschillende doelgroepen gaat goed, ze zijn allemaal op zoek naar een fijne plek op een eigen moment.

Duurzaam en lokaal, no food waste policy

Het eten dat we maken is allemaal vers. Het broodje dat bij een event wordt geserveerd is net gemaakt. Niet uren van te voren en dat proef je. Onze no food waste policy werkt goed, we gooien geen eten weg. De a la carte kaart is leidend voor alles wat we doen. Deze ingrediënten zijn in huis en daar koken we mee, daarbuiten niet. Zo gooien we nooit wat weg. Koffieprut gebruiken we weer voor het kweken van oesterzwammen en daar maken we weer kroketten van. Zo is de cirkel weer rond. Constante kwaliteit bieden in de keuken is echt een uitdaging, wanneer dat dan lukt en boven je eigen verwachting is, dan geeft dat veel rust in de onderneming.

Meer over ‘Expeditie Gagel’ voor zakelijke groepen

Sinds een maand is Expeditie Gagel gereed. Groepen tot 40 personen kunnen activiteiten doen, 5 opdrachten verstopt over het eiland, in bunkers en verlaten fort. Het thema is Hollandse Waterlinies; teambuilding, fun en educatie. De inschatting was een project van 3 maanden, het werden er 12 maar staat nu echt wat. Nu 14 maanden later maken we de balans op; er staat een prachtig bedrijf met een super goed team. De gasten voor het restaurant en evenementenlocatie weten ons goed te vinden en zijn echt heel tevreden, echt hele mooie reviews. Wat opvalt dat het echt nooit klaar is, elke dag zie je weer nieuwe dingen die beter of mooier kunnen. Afgelopen maand waren het glazenspoelmachines bijplaatsen zodat medewerkers geen trappen op en af moeten met glaswerk, leuker werken en het scheelt een arbeid per dag. Volgende maand een winterterras bouwen. Met elkaar werken was nieuws voor ons. De rollen zijn goed verdeeld, wanneer ieder in zijn eigen domein blijft gaat het goed. Bij de besluiten die we samen moeten nemen hebben we van begin af aan het veto recht ingevoerd. Wil een van de twee het niet, dan kan het veto ingezet worden. Dan gaat het niet door. We hebben het nog niet ingezet, hooguit beetje mee gedreigd.

Natuurlijk gingen er dingen ook niet goed

Wat ging er niet goed? Veel te laat sproeien in een droog seizoen, dat vond het gras niet leuk. Niet alle medewerkers bleken een match, dat doet even pijn. Het lijkt soms de perfecte klik maar het kan anders lopen. De bouw liep uit, dan moet je wel even schakelen. Op een gegeven moment stonden er 15 man het terras te bestraten, op het ene deel moesten de klinkers er nog in, op het andere deel werd het terrasmeubilair geplaatst. Een uur later kwamen de eerste gasten, die hebben niets gemerkt, hooguit viel een uitgeput clubje werkmannen in de hoek van het terras op.

Elk seizoen een nieuwe menukaart maken is een behoorlijke klus, er komt zoveel bij kijken. Wanneer een gerecht toch niet lekker blijkt moet deze weer van de kaart af en opnieuw gemaakt worden, Drukwerkdeal vindt ons een leuke klant. Volgend jaar misschien een No paper waste policy. Er hebben zoveel mensen uit ons netwerk een evenement geboekt of hebben bij ons gegeten, dank daarvoor!

Twee trotse ondernemers!

Sybren Ophof & Pascale Heinsius

Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd
Afbeelding
Meer groen en bloemen in het Waterwinpark Nieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Jongeren brengen wervelende show Podium Takeover in Podium Hoge Woerd Nieuws
Afbeelding
In Between Café Leidsche Rijn voor inspiratie naar leuke baan Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Samen aan de slag voor schone Vecht Nieuws
Afbeelding
Sams Kleding actie in Harmelen voor versterking basisonderwijs Ethiopië Lezersnieuws
Haarrijnseplas
Subsidie energietransitie nu ook voor lokale distributie van elektriciteit in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuw asfalt Rijksstraatweg met busbaan in De Meern Gemeente
Afbeelding
Waterpolodames Watervlo kampioen Sport