Afbeelding

Zandpad Maarssen naar Nieuwersluis op de schop

Nieuws


STICHTSE VECHT > Het Zandpad tussen Maarssen en Nieuwersluis gaat de komende jaren ingrijpend veranderen.

Er lagen al plannen, met steun van de gemeenteraad, voor een fietsstraat op de route langs de Vecht, vooral om het autoverkeer te verminderen, maar er komt een totaalaanpak van het Zandpad. ‘Maar met deze aanpak zonder een meer ingrijpende herinrichting wordt de hoeveelheid verkeer op het Zandpad onvoldoende teruggedrongen, waardoor het Zandpad niet veiliger wordt voor fietsers. De verwachting is zelfs dat er een minder veilige situatie ontstaat voor fietsers, omdat de fietsers ervan uitgaan dat de auto te gast is en een lage snelheid heeft, maar door het ontbreken van een meer ingrijpende verkeersinrichting worden auto’s onvoldoende geremd in snelheid,’ zo schrijft het college aan de gemeenteraad. ‘We kiezen ervoor om het project Zandpad fietsstraat breder aan te pakken en de fietsstraat ook landschappelijk in te passen met aandacht voor cultuurhistorie en landschappelijke kwaliteiten. Zo wordt het Zandpad een veilige en aantrekkelijke recreatieve route. Om dit te bereiken is een projectteam opgericht met een projectleider, verkeerskundigen en een omgevingsmanager. Voor het goed uitvoering geven aan de motie is participatie en communicatie met de omgeving en inwoners essentieel.’ 

De drukte op het Zandpad is al langer een probleem en bewoners dringen al langer aan op maatregelen. De reconstructie van het Zandpad vereist een solide ondergrond. De basis wordt beïnvloed door de technische staat van de beschoeiingen van de Vecht. Om alle facetten van de fietsstraat mee te nemen wordt een masterplan opgesteld. 

Aangezien de definitieve inrichting tot fietsstraat langer duurt dan wenselijk, worden tijdelijke maatregelen voorgesteld. Op korte termijn worden maatregelen voorgesteld om de verkeersveiligheid te vergroten. Deze zijn gericht op het verminderen van de snelheid en het terugdringen van het autoverkeer. Vorige week maakte de gemeente bekend dat ook de wegen rond de nieuwe wijk Zogwetering met meer dan 100 woningen op de plaats van de huidige gemeentewerf in Maarssen aangepakt worden voor een goede doorstroming en meer veiligheid. Op woensdagavond 1 juni 2022 van 19.30 tot uiterlijk 21.30 uur is er een informatiebijeenkomst over de inrichting van het Zandpad naar een fietsstraat. De locatie wordt nog bekendgemaakt aan de omwonenden.

Afbeelding
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Kennismaken met hockey en met de vereniging. Sandra Stokmans Fotografie
Maak kennis met hockey bij MHV met de Dentiq Tulpencursus voor de jeugd Sport
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Simon Westveen 10 jaar bij Leerorkest Stichtse Vecht Lezersnieuws