Afbeelding
ANDRE RUSSCHER

Eerste editie Groen Geld Diner groot succes Benefietavond levert Utrechts Landschap ruim halve ton op voor natuuraankoop

Lezersnieuws

REGIO > Het Groen Geld Diner dat donderdag 22 juni plaatsvond op Park Vliegbasis Soesterberg was een groot succes. Tijdens de benefietavond is in totaal 56.529 euro opgehaald. Utrechts Landschap wil dit geld te gebruiken om natuur aan te kopen van de gemeente De Bilt.

Belangrijk groen

Utrechts Landschap kan mogelijk diverse bossen en natuurterreinen, waaronder ‘Het Leijense Bos’ en ‘Heidepark’ aankopen van de gemeente De Bilt. Daarover vinden gesprekken plaats. Als De Bilt deze gronden verkoopt aan Utrechts Landschap, dan blijft het gebied voor altijd groen en kan het geen andere bestemming meer krijgen, zoals woningen en wegen. Directeur-rentmeester Utrechts Landschap, Saskia van Dockum: "Fantastisch dat we met het Groen Geld Diner zo zijn gesteund door alle gasten en we een geweldig bedrag hebben opgehaald. We zetten dit prachtige bedrag graag in om de gebieden van de gemeente De Bilt aan te kopen en robuuster te maken. Het zijn belangrijke hectares groen, grenzend aan bestaande natuur in eigendom van Utrechts Landschap. Zo kunnen we de verbindingen tussen de gebieden nog sterker maken.”

Wethouder gemeente De Bilt, Anne Marie ‘t Hart "De natuur in onze provincie staat onder druk. Het college van De Bilt wil daarom de ‘groene gordel’, de groene ruimte in onze gemeente tussen onze dorpen, beschermen en versterken. Een wens uit het coalitieakkoord 2022, ‘Ruimte voor morgen’ is om het Leijense Bos over te dragen aan Utrechts Landschap. Over deze en andere stukken natuur zijn afgelopen jaar gesprekken gevoerd met Utrechts Landschap. Volgende stappen zijn nog procedureel huiswerk en nadere uitwerking van voorwaarden en afspraken, die hopelijk zullen leiden tot overdracht. Ik wil een groot compliment geven aan Utrechts Landschap voor hun belangrijke werk, en deze originele benefietavond.”

Diner en veiling

Meer dan honderd gasten mocht Stichting Het Utrechts Landschap verwelkomen op deze eerste editie van het Groen Geld Diner. Onder de aanwezigen waren ondernemers en particulieren zoals donateurs van Utrechts Landschap en omwonenden van de aan te kopen gebieden. Na een korte wandeling over de voormalige vliegbasis werden de gasten

ontvangen in Shelter 611. Hier vond het diner plaats. Tussen de gangen door waren er muzikale optredens, diverse sprekers en een veiling. Onder de hamer gingen onder andere nazaten van bijzondere bomen, een ontbijtsafari, diverse schilderijen en een houten bankje met inscriptie.

Over Utrechts Landschap Utrechts Landschap beschermt al meer dan 95 jaar natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. We kopen natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties.

De natuurorganisatie beheert inmiddels ruim 5.800 hectare natuur, 25 buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden. De meeste gebieden en monumenten zijn open voor publiek. Ons werk is mogelijk dankzij de steun van 36 duizend donateurs (Beschermers), ruim 750 vrijwilligers en 81 bedrijfsvrienden. Wilt u meedoen of meegenieten? Kijk op www.utrechtslandschap.nl.

----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Woonzorgcentrum Overdorp in Italiaanse sferen bij vrijwilligersdiner Lezersnieuws
Afbeelding
Stichtse Vecht klaar voor Europese Verkiezingen, stembureau's allemaal goed bezet Gemeente
Patricia Snel
Gratis lezing Patricia Snel over haar nieuwe boek De vondeling van Veenhuizen bij boekhandel Van Kralingen Vrije tijd
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
oranjetipje
Excursie vlinders, hommels en kevers op de Bosdijk met natuurgidsen van IVN Vecht en Plassen Vrije tijd
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Het regent prijzen voor Dansschool Spotlight! Sport