Dinsdag 17 september 2019

GEMEENTE Tips van de sociaal makelaar voor jongeren Vleuten en De Meern

VLEUTEN-DE MEERN > Sociaal makelen is verbinden in de buurt. Daarom noemt Welzaam zich de buurtverbinder. Samen met jou, andere buurtbewoners en organisaties bouwen we aan een wijk waar iedereen zich thuis voelt en op zijn/haar eigen manier kan meedoen. Sociaal makelaars ondersteunen bewonersactiviteiten, verbinden partijen, bouwen aan sociale netwerken en geven advies. Iedere maand geven we in deze column nuttige tips. Deze maand krijg je van ons tips om je als tiener niet te hoeven vervelen in jouw wijk.

In Vleuten-De Meern zijn veel verschillende bewoners. In de wijk wonen meer ouderen dan gemiddeld in Utrecht, vooral in de oude dorpskernen. Maar de wijk heeft ook meer jongeren dan gemiddeld in de stad. Zij wonen vooral in de vinexwijken. Deze groep jonge bewoners groeit op in een steeds groter wordende wijk met nieuwe voorzieningen. Maar ook met het huidige aanbod in de wijk, hoeven zij zich niet te vervelen!

Tip1: Door de verstedelijking van de wijk Vleuten De Meern is er een groot aanbod van bijbaantjes. Zo kun je werken in een supermarkt, maar ook in de nieuwe horeca die er bij is gekomen. En wat dacht je van de bezorgbedrijven? Als je 15 jaar of ouder bent, is er keuze genoeg. Op www.indeed.nl vind je meer dan 1000 bijbaantjes in de wijk.

Tip2: Wil je sporten, maar hou je niet van de verplichtingen die een vereniging vraagt? Kom dan kijken bij streetsport of lekker bezig, georganiseerd door Harten voor Sport. Op verschillende plekken in de wijk kun je meedoen aan sporten als voetbal, basketbal, tafeltennis, dansen, hockey. Meer info: www.sportstad-Utrecht.nl

Tip3: Chillen bij de activiteiten van JoU. Stichting JoU heeft op verschillende plekken in de wijk activiteiten voor jongens en meiden. JoU zet een bus in op plekken waar geen jongerencentrum is, maar wel behoefte is aan een ontmoetingsplek. Ook geeft JoU voorlichting vanuit de bus over gezonde leefstijl of bijbaantjes. Kijk eens op www.jou-utrecht.nl

Tip4: Stappen bij Teenage Vibe bij de Schalm in de Meern. Zij organiseren maandelijks op vrijdagavond swingende party ‘s voor tieners van 9 - 13 jaar. Er zijn volwassenen als begeleiding aanwezig, er wordt geen alcohol geschonken en er mag niet worden gerookt. Meer info op schalmdemeern.nl

Tip5: Tot slot verwijzen we je naar onze sociaal makelaars jeugd. Wil jij iets organiseren met vrienden en wil je daar hulp bij? Neem contact op met Aster, Mounir of Saida en zij ondersteunen je bij je idee. In de buurtspeeltuinen Balije en Albatros zijn zij een bekend gezicht voor velen.

Contact

Wil je graag meer weten over tieneraktiviteiten in de wijk? Een sociaal makelaar jeugd denkt met je mee. Neem contact met Welzaam op via: 030- 30 20 696 of info@welzaamutrecht.nl en vraag naar bovenstaande collega ‘s.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden