Zaterdag 21 september 2019

GEMEENTE Maak kennis met de Bouwloods over Social Return

DE MEERN > Wij nodigen u graag uit voor een informatiebijeenkomst bij de Bouwloods op donderdag 7 december van 13:30 tot 17:00 uur, Pratumplaats 2 in De Meern T om het met u te hebben over social return. Wat er allemaal gaande is, waar bedrijven tegen aan lopen en wat de kansen voor bouwbedrijven zijn. En om van medewerkers van de Bouwloods te horen wat zij te bieden hebben op het gebied van social return.

Bouwopdrachten van de gemeente Utrecht

Bij veel bouwopdrachten van de gemeente Utrecht is de opdrachtnemer verplicht om een deel van de opdrachtsom in te vullen met social return. Daarvoor zijn in Utrecht verschillende partners te vinden via de Social Impact Market. Voor bouwbedrijven die een social returnverplichting in opdrachten van de gemeente Utrecht hebben, is de Stichting Bouwloods Utrecht een van de mogelijke partners. Waarom dat zo is, vertellen we u graag als u op bezoek komt.

Stichting Bouwloods = 100% social return

Stichting Bouwloods is een machinale timmerwerkplaats waar veel voor bouwbedrijven in onderaanneming gemaakt kan worden. Denk hierbij aan kozijnen en deuren tot complete houten bruggen. Op de Bouwloods vertellen ze u graag wat er allemaal mogelijk is en kunt u een kijkje in de werkplaats nemen. In de werkplaats vertellen de leermeesters hoe bij de werkzaamheden in de timmerwerkplaats mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid worden en begeleid naar een werkplek bij een timmerwerkplaats of bouwbedrijf. Een opdracht aan de Bouwloods kan voor 100% meetellen in een social returnverplichting aan de gemeente Utrecht.


Groene bouwhekken = ook 100% social return

De Bouwloods is ook partner in het project www.groenebouwhekken.nl, ook 100% social return. Groene bouwhekken maken bouwplaatsen leefbaar! De hekken ‘vergroenen’ de bouwplaats, verminderen de overlastervaring en creëren kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op werf van de Bouwloods staan de groene bouwhekken voor u op voorraad.

Programma

13.30 uur Ontvangst met koffie en thee

13.30 uur Social return in de praktijk, door Reny Haagsma van de gemeente Utrecht

14.00 uur Directeur Martin Vastenhout van de Bouwloods vertelt wat de Bouwloods kan maken en welke rol mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt daarin vervullen

14.30 uur Bezoek aan de werkplaats en kennismaken met de leermeesters

15.30 uur Drankje en hapje in het proeflokaal van Brouwerij Maximus.

Aanmelden

Wilt u ons een berichtje sturen als u wilt deelnemen aan de bijeenkomst? Dat kan naar is info@stichtingbouwloods.nl. Graag aanmelden voor donderdag 30 november 2017.

Wie zien u graag op Donderdag 7 december

Met vriendelijke groet

Gemeente Utrecht en Bouwloods

2 REACTIES

Oranje vagenschip7 augustus 2018 om 5:39

Jammer dat ze daar geen geen behoefte hebben aan de metaalsector lassers/bankwerkers zijn ook hart nodig.terwijl ze wel houtbewerking leren. Zoals boten schaven en schuren en meubels maken.en het wordt niet gesubsidieerd maar de leerlingen moeten zelf hun traject bekostigen

Oranje vlaggenschip7 augustus 2018 om 5:45

Oranje vlaggenschip augustus 2018 om 5:39
Jammer dat ze daar geen geen behoefte hebben aan de metaalsector lassers/bankwerkers zijn ook hart nodig.terwijl ze wel houtbewerking leren. Zoals boten schaven en schuren en meubels maken.en het wordt niet gesubsidieerd maar de leerlingen moeten zelf hun traject bekostigen

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden