Dinsdag 17 september 2019

GEMEENTE Informatieavond betaald parkeren Leidsche Rijn Centrum

LEIDSCHE RIJN > Er komt een informatieavond over de invoering van betaald parkeren in Leidsche Rijn Centrum. U bent van harte welkom op woensdag 13 december vanaf 19.00 uur. Locatie: Informatiecentrum LR aan de Verlengde Hogeweidebaan 1 Meld u aan via LRgroeit@utrecht.nl.

Vanaf maandag 2 oktober 2017 voert de gemeente in Leidsche Rijn Centrum, in fases, betaald parkeren in. Dit gebied ervaart nu al een hoge parkeerdruk, die alleen maar verder gaat toenemen nadat het winkelgebied af is. Door het invoeren van betaald parkeren willen wij de parkeerdruk verminderen en het verblijf in de openbare ruimte prettig houden.

Gebied betaald parkeren

Vanaf 2 oktober geldt betaald parkeren in Leidsche Rijn Centrum Noord en Berlijnplein (zie kaart hieronder). De bedoeling is dat op termijn in het hele winkelgebied (vanaf de opening) betaald parkeren ingevoerd wordt.

Tijden betaald parkeren Maandag tot en met zondag 9.00 – 21.00 uur

Het tarief voor parkeren in Leidsche Rijn Centrum is €2,53 per uur. In het Kernwinkelgebied, dat medio 2018 opgeleverd wordt, parkeert u de eerste 60 minuten gratis. Na deze 60 minuten betaalt u €2,58 (prijspeil 2018) per uur. Daarna betaalt u het normale tarief. Wanneer u straks de garage aan het Brusselplein gebruikt, kunt u 2 uur gratis parkeren. Ook dit geldt tot het najaar van 2019.

Géén vergunningverlening

Alle woningen in dit gebied hebben parkeergelegenheid op eigen perceel. Er worden in dit gebied géén parkeervergunningen verleend.

Bewonerskortingsregeling

Eigenaren in dit gebied kunnen wel gebruik maken van de bewonerskortingsregeling. Uw bezoek kan per kwartaal maximaal 70 uur met korting parkeren.

3 REACTIES

Femke16 december 2017 om 11:45

Dit gebied ervaart nu al een hoge parkeerdruk. Dit is gewoon een ordinaire stap van GroenLinks om het auto beleid nog verder de nek om te draaien, en heel veel burgers op onnodige hoge kosten op te zadelen.

Femke16 december 2017 om 11:46

Je mag dus niet meer in Utrecht wonen en als je moet werken met zijn twee├źn om de Huur of Hypotheek te betalen en je afhankelijk ben van twee auto's, en niet voor eigen parkeergelegenheid kan zorgen, omdat je maar een parkeervergunning van de gemeente kan krijgen.

Ik kan me voorstellen dat de twee verdieners die niet met het openbaar vervoer kunnen reizen om op een fatsoenlijke manier op hun werk te komen niet meer in Utrecht zullen gaan wonen.

Femke16 december 2017 om 11:46

Kijk niet iedereen werk op Hoog Catharijne zoals de meeste GroenLinks activisten die ook vaak nog bij de overheid werken of semi overheid, en met hun fiets naar hun werk kunnen.
Kijk je moet tegenwoordig met al die contracten van werkgevers steeds bij andere bedrijven werken, dan in die gemeente en dan weer in die gemeente en vaak op slecht bereikbare plaatsen voor het openbaar vervoer en dan heb ik het nog niet gehad over in de nacht reizen als het openbaar vervoer nog ligt te slapen.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden