Donderdag 14 november 2019

GEMEENTE Tips van de sociaal makelaar Vleuten-De Meern

VLEUTEN-DE MEERN > Sociaal makelen is verbinden in de buurt. Daarom noemt Welzaam zich de buurtverbinder. Samen met jou, andere buurtbewoners en organisaties bouwen we aan een wijk waar iedereen zich thuis voelt en op zijn/haar eigen manier kan meedoen. Sociaal makelaars ondersteunen bewonersactiviteiten, verbinden partijen, bouwen aan sociale netwerken en geven advies. Iedere maand geven we in deze column nuttige tips. Deze maand krijg je van ons tips over waar je informatie kunt vinden.

Informatieplekken in de wijk

Op diverse plekken in de wijk Vleuten-De Meern wordt door organisaties en actieve buurtbewoners informatie neergelegd. Boekjes, flyers, posters met een aankondiging. Ze laten je weten wat er allemaal te oden is in de wijk. Soms is het fijn om gewoon een flyer mee te nemen of via een boekje uit te zoeken wat er aangeboden wordt. Je neemt het mee naar huis en daar kun je in alle rust beslissen of het iets voor je is. Maar hoe en waar kun je nou informatie vinden bij jou in de wijk? Onderstaande tips helpen daarbij.

Tip 1: Een buurtcentrum is een bruisende plek waar veel aanbieders van activiteiten, cursussen of evenementen informatie achterlaten. Bijvoorbeeld de Schalm in de Meern, De Weide Wereld in Vleuterweide en de Schakel in Vleuten-Dorp hebben speciale plekken waar je van alles kunt vinden. Loop eens binnen op een van deze plekken. Als je er niet uitkomt is er altijd een sociaal makelaar of sociaal beheerder die je verder kan helpen.

Tip 2: Het Wijkservicecentrum in het centrum van Vleuten is ook een plek waar je veel informatie kunt vinden. Als je daar naar binnen loopt en meteen naar links gaat, vind je veel informatie die op onderwerp bij elkaar staat. De baliemedewerkers kunnen je bij eventuele vragen ook vast verder helpen.

Tip 3: Misschien heb je er geen tijd voor tijdens het boodschappen doen, maar als je goed kijkt zie je bij veel supermarkten ook speciale borden met kaartjes waar van alles op wordt aangeboden. Ook vind je daar vaak flyers en posters van wijkgerichte activiteiten. Plan eens een kwartiertje extra in en neem de tijd om te bekijken wat er allemaal is.

Tip 4: Gedrukte media zijn ook goede informatiebronnen. In Vleuten-De Meern hebben we VAR Nieuws en De Brug. Elke week kun je van alles lezen over wat er in de wijk gebeurt en worden er oproepen geplaatst. En vergeet ook niet de UITladder te bekijken. Dit is een leuke papieren agenda waar activiteiten uit Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn zich presenteren.

Tip 5: Je kunt ook nog terecht op het informatieplein van de Cultuurcampus in Vleuterweide. Daar wordt veel informatie aangeboden en de medewerkers van de Bibliotheek en Informatiebalie dragen er zorg voor dat alles up to date blijft. En met vragen kun je daar ook altijd terecht.

Contact

Wil je graag meer weten over informatieplekken in de wijk? Neem contact met Welzaam op via: 030- 30 20 696 of kijk op http://www.welzaamutrecht.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden