Maandag 23 september 2019

GEMEENTE Wat tijd over? Sluit je aan bij de Boodschappen Hulpdienst van Welzaam Vleuten-De Meern

VLEUTEN-DE MEERN > De Boodschappen Hulpdienst van Welzaam is bedoeld voor hulpbehoevende bewoners van Vleuten-De Meern en Haarzuilens, die zelf geen boodschappen kunnen doen en niemand hebben die hun hiermee kan helpen. Het gaat vaak om mensen die ouder zijn, die ziek zijn, die niet handig zijn met het omgaan met internet en zich de bezorgservice van de supermarkten niet kunnen veroorloven. De verzoeken voor hulp bij het boodschappen halen of samen doen met een vrijwilliger, komen binnen via de wijkverpleging, de buurtteams, andere hulpinstanties in de wijk, bezorgde vrienden, familieleden, buren, maar uiteraard ook door de hulpbehoevende zelf.

De aanvraag kan worden gedaan bij de Telefoondienst van Welzaam: 030-6773131.

Momenteel is een aantal vrijwilligers door verschillende omstandigheden tijdelijk niet inzetbaar. Voor hun cliënten, maar ook voor nieuwe aanvragers zijn wij daarom dringend op zoek naar mensen uit de buurt, die een paar uurtjes in de week tijd beschikbaar willen stellen voor deze burenhulp-dienst.

Wie zoeken we en welke eigenschappen zijn hierbij belangrijk:

● Jong en oud is van harte welkom als vrijwilliger.

● Liefst woonachtig in Vleuten-De Meern of Haarzuilens.

● Je beschikt over een gezond inlevingsvermogen en sociale betrokkenheid, je vindt het leuk om

boodschappen te doen, je hebt veel geduld en je bent enthousiast.

● Je kunt en wilt boodschappen halen, lopend of op de (brom)fiets wordt zeer gewaardeerd, maar mocht je de beschikking hebben over een auto om ook eens een grotere hoeveelheid boodschappen te halen, al dan niet samen met de hulpvrager, dan zou dat fijn zijn. Een kleine bijdrage in de autokosten is mogelijk.

● Het kan zijn dat jij als vrijwilliger de boodschappen haalt, maar ook dat de cliënt en jij dat samen gaan doen.

● De frequentie van hulp van een vrijwilliger aan een cliënt is in veelal eenmaal per week. Dit kan voor ‘vast’ zijn of incidenteel, bijvoorbeeld in geval van herstel na ziekte.

● Je hebt de tijd om naar de winkel te gaan en misschien na afloop nog even met de cliënt een praatje te maken en een kopje koffie te drinken

Heb jij wat vrije tijd beschikbaar en past dit plaatje wel bij jou, aarzel dan niet en bel of mail de Telefoondienst van Welzaam. Deze wordt bemenst door vrijwilligers, die je in contact zullen brengen met de Boodschappen Hulpdienst. Bel 030-6773131, op werkdagen tussen 9 en 11 uur of spreek buiten deze uren de voicemail in met je naam en telefoonnummer; dan word je de volgende werkochtend teruggebeld. Je kunt ook een e-mail sturen met je contactgegevens naar wo@welzaamutrecht.nl.

Alvast erg bedankt namens de hulpvragende bewoners uit de wijk!

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden