Zondag 17 november 2019

GEMEENTE Informatiebijeenkomst 7 maart Kop Amaliapark

LEIDSCHE RIJN > Op 7 maart is er een informatiebijeenkomst over de bouw van zorgappartementen en een kerk aan de Eerste Westerparklaan op Kop Amaliapark. Alle buurtbewoners rondom de Eerste Westerparklaan zijn hiervoor uitgenodigd

Kop Amaliapark krijgt 24 zorgappartementen en een kerk aan de Eerste Westerparklaan. Het terrein om de zorgappartementen en de kerk heen krijgt een groene uitstraling. De initiatiefnemers zijn Amalia Staete en de Gereformeerde Gemeente Utrecht. Er komen 24 zorgappartementen. In het gebouw komt op de begane grond een ontmoetingsruimte en een activiteitenruimte. De activiteitenruimte is geschikt voor maatschappelijke functies. Beide ruimtes zijn te gebruiken voor activiteiten door de bewoners van de zorgappartementen, de buurtbewoners en het bijbelcentrum de Hoeksteen. De ruimtes zijn ook geschikt voor kleinschalige zakelijke activiteiten. Bijvoorbeeld een kapper, (thuis)zorgorganisatie of een andere vorm van dienstverlening.

De Gereformeerde gemeente Utrecht wil op deze locatie een kerk bouwen met 350 zitplaatsen. De kerk wil een locatie in Leidsche Rijn om de volgende redenen:: de huidige locatie (Westerkerk aan de Singel in de binnenstad) heeft een beperkt aantal parkeerplaatsen en de meeste leden wonen in Leidsche Rijn.

Planning

Maart 2018: start voorbereidende werkzaamheden. Daarna starten de initiatiefnemers met de bouw van het gebouw.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden