Zondag 20 oktober 2019

GEMEENTE Welke instelling of organisatie in Utrecht is het meest toegankelijk?

UTRECHT > De gemeente Utrecht reikt in 2018 voor de vierde keer de Toegankelijkheidsprijs uit. We vinden het in Utrecht belangrijk dat iedereen mee kan doen. Organisaties, instellingen of bedrijven die hieraan werken komen in aanmerking voor de prijs. De gemeente is op zoek naar organisaties die mee willen dingen. Opgeven kan tot 18 maart.

Bij toegankelijkheid kan aan heel veel dingen worden gedacht. Kunnen mensen zich bijvoorbeeld drempelvrij door het gebouw bewegen? Is rekening gehouden met speciale dieetwensen? Zijn teksten helder en wordt gebruikgemaakt van symbolen? Is er informatie over voorzieningen zoals rolstoelplekken, ringleiding of de mogelijkheid om een hulphond mee te nemen?

De gemeente Utrecht is op zoek naar organisaties, instellingen en bedrijven die zich hierin herkennen en op een goede manier zorgen voor de toegankelijkheid van hun activiteit of dienst. Opgeven kan tot 18 maart, via www.utrecht.nl/toegankelijkheidsprijs. De gemeente Utrecht looft een eerste, tweede en derde prijs uit van € 3.000,-, € 2.000,- en € 1.000,-. Vorig jaar heeft de stichting Meetellen in Utrecht de eerste prijs gewonnen. In

2016 was dit Stichting Appeltaartconcerten en in 2015 het Harmonieorkest Vleuten.

De gemeente Utrecht selecteert uit de inschrijvingen maximaal negen kandidaten. Tussen april tot half mei kan iedereen een stem uitbrengen. De winnaar wordt 30 mei bekendgemaakt door de wethouder.

1 REACTIE

Eduard12 maart 2018 om 19:45

Wat ik wel weet is dat de gemeente Utrecht met informatie over invalide parkeerplekken en de toegangkelijkheid het zeker NIET is geworden. En dat invalide en mensen die slecht te been zijn niet meer met de snor-scooter of brommer niet bij het gemeente huis in het centrum van Utrecht kunnen komen omdat je daar je snor/bomscooter niet MAG neerzetten, alleen maar fietsen in de stalling. En je kan nou eenmaal niet alles regelen in Vleuten, het bij kantoor van het gemeente Utrecht. NEE Gemeente Utrecht kan zich zelf wel de Flater prijs geven met de asociale gemeente voor invaliden en mensen die slecht te been zijn!!

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden