Zaterdag 21 september 2019

GEMEENTE Computerdocenten gezocht bij digitale bruisplekken Vleuten-De Meern

VLEUTEN-DE MEERN > Op diverse plekken in Vleuten- De Meern zijn drukbezochte digitale bruisplekken ontstaan. Een enthousiaste groep vrijwilligers verzorgt lessen en inloopspreekuren (1-op-1 lessen) voor buurtbewoners die behoefte hebben aan het verbeteren van hun computervaardigheden. De vraag vanuit de buurtbewoners blijft groeien en daarom is het team op zoek naar nieuwe vrijwillige docenten. Bent u handig met computers? En lijkt het u leuk deze kennis over te dragen aan anderen?

Er zijn veel mensen in uw wijk die graag van u willen leren! Veel mensen hebben nog moeite met het gebruiken van de computer voor alledaagse zaken zoals e-mailen, zaken doorgeven aan de overheid en internetbankieren. Dit vormt een groot probleem, aangezien er steeds minder mogelijkheid is om dit soort organisaties telefonisch of fysiek te spreken. Daarom organiseert Digiwijs 3.0 in samenwerking met Welzaam computercursussen op

verschillende locaties in Leidsche Rijn en Vleuten- de Meern. Als docent bij Digiwijs 3.0 geeft u les bij u in de wijk samen met een collega. In blokken van 10 lessen maakt u mede-wijkbewoners digivaardig, zodat ze kunnen werken met Word, e-mail en internet. Een gemiddelde les duurt 2,5 uur en is een combinatie tussen klassikale behandeling van de stof en het individueel oefenen hiervan. Als docent draagt u de lesstof over en begeleidt u de cursist tijdens het oefenen. Ook draagt u zorg voor het bijhouden van presentie en betalingen van de cursisten samen met een collega. Door onze docenten wordt het werk als erg waarderend en gezellig ervaren. U bouwt een band op met mensen in de wijk en draagt een steentje bij aan de samenleving. We zijn op zoek naar mensen die 3-6 uur per week beschikbaar zijn en over een goede basiskennis computervaardigheden beschikken. We bieden o.a.een welkomst training, vrijwilligersvergoeding en begeleiding tijdens het lesgeven. Interesse? Bel of mail Marcel Vos 0 6-13108085 of digitalebruisplek@gmail.com .

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden