Woensdag 13 november 2019

GEMEENTE Horeca in Sluiswachtershuis Leidsche Rijn

LEISCHE RIJN > Bent u ondernemer? Dan kunt u een plan indienen voor het Sluiswachtershuis. Een cultuurhistorisch gebouw in Leidsche Rijn, aan het Amsterdam-Rijnkanaal. “Wij zoeken een ondernemer die de woning ontwikkelt tot horeca. Op de kavel is ruimte voor uitbreiding van het gebouw’, aldus de gemeente op de site.

Het Sluiswachtershuis ligt op een bijzondere plek aan het Amsterdam-Rijnkanaal in Leidsche Rijn Centrum Oost. Tijdens de bouw in 1937 was dit nog aan de rand van de stad, maar door de komst van Leidsche Rijn ligt het huis nu centraal in Utrecht. Vanaf het huis is er vrij zicht op het punt waar het Amsterdam-Rijnkanaal samenkomt met het Merwedekanaal. De plek van het Sluiswachtershuis is intiem door de beschutting van de bomen en de dijk waaraan het ligt. Maar ook dynamisch door de voorbijkomende schepen en het Leidsche Rijn Centrum om de hoek.

Plan indienen

Een plan indienen kan tot en met 12 september 2018. Download op de site van de gemeente het formulier voor meer informatie, de voorwaarden voor het plan en het aanmeldformulier.

Foto: Gemeente Utrecht

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden