Zondag 15 september 2019

GEMEENTE Betaald parkeren Leidsche Rijn Centrum uitgebreid

Afbeelding gemeente Utrecht

LEIDSCHE RIJN > In Leidsche Rijn Centrum is bij de oplevering van de deelgebieden betaald parkeren ingevoerd. Leidsche Rijn Centrum wordt een gebied met veel woningen, horeca en een winkelcentrum. Om te zorgen voor prettige en leefbare straten en pleinen is er weinig parkeerruimte op straat en komen er parkeergarages. Om parkeeroverlast te voorkomen en te zorgen dat de parkeergarages gebruikt worden, komt op straat betaald parkeren.

Gebied betaald parkeren

Het gebied Leidsche Rijn Centrum staat op de kaart hieronder. Sinds 2 oktober 2017 geldt betaald parkeren in Leidsche Rijn Centrum Noord en het Berlijnplein (gele gebieden). Vanaf maandag 2 juli 2018 geldt ook betaald parkeren in Leidsche Rijn Centrum Kern en Zuid (groene en blauwe gebied). Zodra Leidsche Rijn Centrum Oost (roze gebied) is opgeleverd, komt ook hier betaald parkeren.

Tijden betaald parkeren

Maandag tot en met zondag van 9.00 – 21.00 uur

Kosten parkeren tot en met 30 september 2019

Parkeren in garage

Brusselpleingarage Eerste 2 uur gratis, daarna € 2,50 per uur

Parkeren op straat

Kernwinkelgebied (vanaf opening) Eerste 60 minuten gratis, daarna € 2,58 per uur

Leidsche Rijn Centrum € 2,58 per uur

Winkelgebied: eerste uur gratis parkeren

Bezoekers kunnen in het winkelgebied van Leidsche Rijn Centrum (het groene gebied) het eerste uur gratis parkeren op straat. Zij moeten zich wel aanmelden bij de automaat of met 'Parkeer en Bel' via hun telefoon. Dit geldt alleen in het winkelgebied en duurt tot en met 30 september 2019.

Brusselpleingarage: eerste 2 uur gratis parkeren

Op woensdag 16 mei 2018 is de nieuwe Brusselpleingarage geopend. Deze parkeergarage is onder en naast het Brusselplein in het nieuwe winkelgebied. Bezoekers die hun auto in deze garage parkeren, kunnen 2 uur gratis parkeren. Dit geldt 1,5 jaar, tot en met 30 september 2019. Vanaf oktober 2019 krijgen bezoekers van de Jumbo Foodmarkt 1,5 uur gratis parkeren in de Brusselpleingarage bij minimale aankoop van € 10.

Geen parkeervergunningen

In Leidsche Rijn Centrum hebben woongebouwen en bedrijven parkeergelegenheid in garages. Bewoners en ondernemers kunnen daarom geen parkeervergunning krijgen.

De bewoners van Leidsche Rijn Centrum kunnen 'bewonerskorting voor bezoek' aanvragen. Uw bezoek kan per kwartaal maximaal 70 uur met korting parkeren. Bent u bewoner van Leidsche Rijn Centrum, dan kunt u deze bewonerskortingregeling aanvragen. De regeling geldt alleen voor het parkeerrayon waarin u woont.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden