Zaterdag 21 september 2019

GEMEENTE Inloopspreekuur Tegemoetkoming Zorgkosten

VLEUTEN-DE MEERN > Wil (Wijk Informatielijnen) organiseert samen met het sociaal raadsliedenwerk van U Centraal en het Buurtteam twee extra inloopspreekuren voor iedereen die vragen heeft over de Regeling Tegemoetkoming Zorgkosten van de gemeente Utrecht. Dit is een structurele regeling waarmee Utrechters met hoge zorgkosten, als gevolg van een chronische ziekte of handicap, jaarlijks een tegemoetkoming van €200,- kunnen aanvragen. Tijdens het inloopspreekuur op 29 oktober of 13 november kunnen mensen ook direct de aanvraag doen.

De gemeente heeft begin september brieven gestuurd naar inwoners die vorig jaar recht hadden op deze ondersteuning. De aanvraag moet digitaal gedaan worden. Mocht u hulp nodig hebben met deze aanvraag dan kunt u terecht bij de inloopspreekuren. U hoeft geen afspraak te maken. Naar het inloopspreekuur moet u meenemen:

• Facturen of de beschikking van het CAK met de hoogte van de eigen bijdrage. Alleen als uw zorgverzekeraar deze bijdrage niet vergoedt.

• Declaratieoverzicht van uw zorgverzekeraar. Daarop moet staan dat niet alle kosten zijn vergoed

• Wlz-indicatie of een verklaring van arts of specialist.

• Kopie van uw U-pas of de laatste definitieve aanslag inkomstenbelasting of uw laatste inkomensverklaring van de Belastingdienst.

• Kopie van de inkomensverklaring van uw eventuele partner, als u een fiscale partner hebt. Dit mag ook een kopie van de U-pas van uw partner zijn.

https://pki.utrecht.nl/Loket/product/bfddb3eb62fc34a4dda66ee3b44293d1

Tijdens het spreekuur kunnen mensen ook terecht bij Wil met al hun andere vragen over de wijk, van activiteitenaanbod tot ondersteuningsmogelijkheden.

Waar en wanneer?

U kunt terecht op maandag 29 oktober van 10:00-12:00 in buurtcentrum de Schakel, Schoolstraat 11 in Vleuten. Of op dinsdag 13 november van 10:00-12:00 in buurtcentrum de pijler, Bovenpolder 80 in Veldhuizen - De Meern.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden