Maandag 19 november 2018

GEMEENTE Sinterklaas in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens

LEIDSCHE RIJN > Op 25 november aanstaande vindt van 12.00 tot 16.00 uur de grote Sinterklaasintocht van Leidsche Rijn plaats. De Sint arriveert op zijn paard Amerigo met een spetterende pietenband en 35 pieten om 12.00 uur op het Brusselplein van Leidsche Rijn Centrum. Vervolgens is het tot 16.00 uur een groot feest. De steltpieten, skatepieten, danspieten en acrobaatpieten zetten de hele middag het centrum op stelten en laten afwisselend op het Brusselplein en Hof van Bern hun kunsten zien. Ondertussen laat Goochelpiet tussendoor de meest geweldige trucks zien, maakt Ballonpiet de mooiste balloncreaties en kunnen kinderen zich laten schminken bij de Schminkpieten. Alsof dat niet genoeg is er een heuse pepernotenfabriek waar kinderen tegen inlevering van 25 LRC app-punten een zakje met lekkers krijgen. Ben je moe van het lopen, spring dan op de Pietentrein die de hele middag rondjes rijdt door het centrum. Op en top sinterklaasplezier dus in het splinternieuwe (winkel)centrum van Leidsche Rijn, waar je sowieso 2 uur gratis kunt parkeren en waar je na een aankoop van tenminste € 10,- bij Jumbo nog eens 1,5 uur extra gratis staat.


Sinterklaasviering in Centrum Vleuterweide wordt weer één groot feest!

VLEUTERWEIDE > Zaterdag 17 november brengt Sinterklaas, samen met zijn vrolijke pietenvrienden, een bezoek aan Vleuten. Om 13.00 uur zal hij, uiteraard op zijn trouwe schimmel, zijn entree maken door middel van onderstaande route:Europaweg – Hardenbroek – Prattenburg – Remmerstein - Leersumse veld – Driebergsebos -Sandwijck - De Paltz – Beerschoten – Sparrendaal - Utrechtse Heuvelrug - Centrum Vleuterweide.

Ondertussen barst het feest alvast los in Centrum Vleuterweide waar om 13.00 uur het voorprogramma begint met de swingende discopieten en supercoole pietenband. Vanaf het podium krijgen zij alle voetjes van de vloer. Kom tussen 13.00 en 15.00 uur naar Centrum Vleuterweide! Natuurlijk zijn de overige zaterdagen ook weer gevuld met leuke Sinterklaasactiviteiten. Op zaterdag 24 november komen de Knotsgekke, zingende Pannenkoeken pieten hun overheerlijke speculaaspannenkoeken voorschotelen (11.00 – 15.00u). Tot slot kunnen kinderen zaterdag 1 december een officieel pietendiploma behalen door het pietenparcours af te leggen! De wensen van vele kinderharten worden weer vervuld (11.00 – 15.00u). Check de Facebookpagina en de website van Centrum Vleuterweide voor de laatste nieuwtjes!

Sinterklaas in Parkwijk

PARKWIJK > Op 24 november komt Sinterklaas aan in Leidsche Rijn. Vanaf 10.30 uur zal hij een route door de wijk rijden en om 11.15 uur is er een optreden bij Winkelcentrum Parkwijk. Vanaf 14.30 uur tot 17.00 uur is er een superleuk Sinterklaasfeest in buurtcentrum bij de Buren, 1e Oosterparklaan 76 3544 AK Utrecht. Kaartjes voor dit feest zijn te koop bij bouwspeeltuin Voorn en buurtcentrum bij de Buren. 2,00 euro voor de kinderen, 2,50 euro voor volwassenen. Meer info: facebook: Sinterklaasorganisatie Leidsche Rijn.

Sinterklaas in De Meern

DE MEERN > Zaterdag 24 november is Sinterklaas ook in De Meern, waar hij om 10.30 uur aankomt met zijn boot bij de Meernbrug en dan naar het Mereveldplein gaat. Daar is hij tot ongeveer 12 uur op het gezellige winkelcentrum met ook veel activiteiten

Sinterklaasviering in Winkelcentrum Terwijde wordt weer spectaculair!

TERWIJDE > De wensen van de vele kinderharten worden weer vervuld, want ook dit jaar bezoekt de trouwe Sint weer het Winkelcentrum Terwijde. En wel op 17 november om 15.15 uur zal hij zijn entree maken op het podium op het Ella Fitzgeraldplein. Het feest begint echter al om 14.00 uur als de Koele Pietenband vrolijke deuntjes gaat blazen door heel het winkelcentrum en om 14.45 uur begint het voorprogramma met Disco en Dance piet op het podium. Natuurlijk zijn de overige zaterdagen ook weer gevuld met leuke activiteiten. Op zaterdag 24 november zal er weer veel gezelligheid zijn en worden de straten opgevrolijkt met een toffe Pietenband tussen 12.00 en 16.00 uur. Op 1 december kunnen de kinderen mee spelen met de muzikale Pieten Bingo en leuke prijzen winnen tussen 12.00 en 16.00 uur.

Sinterklaas intocht Vleuten en Haarzuilens

24 november 2018 @ 10:45 – 13:30

Kom zaterdag 24 november vol verwachting naar het Dorpsplein in Vleuten, waar de Vleutense Bloaskapel en NL Dance in afwachting van Sint en zijn Pieten vrolijke Sinterklaas- en feestmuziek spelen en dansen! Sint en zijn Pieten rijden vanaf Parkhof over de Pastoor Ohllaan en een rondje ‘ramblas’ winkelcentrum via de Dorpsstraat naar het Dorpsplein. De Pieten halen uiteraard weer allerlei capriolen uit en de Sint begroet onderweg iedereen vriendelijk. Het belooft een bijzondere ontmoeting te worden!

10.45 – 13.00 uur: Feestmuziek en optredens

11.00 – 11.30 uur: intocht Sinterklaas

11.30 – 12.40 uur: Feest met Sinterklaas en Pieten

12.40 – 12.45 uur: uitzwaaien van Sinterklaas en Pieten

13.00 uur: aankomst op de Brink Haarzuilens

Er zullen op deze dag foto’s gemaakt worden voor onze website en/of facebook.

Foto: Oranjestichting Wilhelmina Vleuten!

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden