Zondag 22 september 2019

GEMEENTE Computercursussen in Buurtcentra gaan weer van start

VLEUTEN-DE MEERN > In diverse buurtcentra organiseren wij het hele jaar door cursussen voor beginners en gevorderden. Het project draait om eenvoudige digitale vaardigheden met als uitgangspunt, dat u uw eigen digitale zaken voortaan zelfstandig kan regelen, maar het is meer dan dat. Door het voor & door bewoners principe, draagt het ook breder bij aan de sociale infrastructuur van de wijk.

In de week van maandag 7 januari 2019 starten wij weer met computercursussen voor beginners en gevorderden.

Deze worden gegeven in:

De Schakel, Schoolstraat 11, Vleuten (Beginners- en gevorderdencursus- en een gevorderden plus-cursus)

De Pijler, Bovenpolder 80, De Meern (Beginners- en gevorderdencursus)

De Schalm, Oranjelaan 10, De Meern (Beginners- en gevorderdencursus)

De cursussen zijn onderverdeeld in:

• Beginnerscursus: We gaan er in de cursus van uit dat u nog geen kennis heeft van de computer. U leert omgaan met de computeronderdelen, het Internet, de e-mail en u leert uw bestanden netjes te ordenen. Ook leert u werken met een tekstverwerkingsprogramma.

• Gevorderdencursus: We besteden eerst aandacht aan wat u heeft geleerd in de beginnerscursus. Daarnaast richten we ons op het online werken met de programma’s die Google ons gratis biedt zoals My Drive, Documenten enz. en leggen de voordelen daarvan uit.

• Gevorderden plus-cursus: In overleg met de cursisten organiseren wij vervolgcursussen met extra aandacht voor bijvoorbeeld een fotobewerkings programma of een Excel programma.

De cursussen zijn in principe gepland op maandag en dinsdag en op woensdagmorgen en donderdagmorgen. De ochtendcursussen worden 1 x per week van 9.30 uur tot 12.00 uur gegeven. De middagcursussen van 13:00 tot 15:30 uur. De prijs (excl. het lesmateriaal) bedraagt slechts 25 euro voor 10 lessen.

U kunt zich aanmelden via telefoonnummer 06-13108085 (Marcel Vos) of via het e-mailadres digitalebruisplek@gmail.com.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden