Zondag 15 september 2019

GEMEENTE Vrijwilligersteam WIL-Telefoondienst zoekt collega’s

VLEUTEN-DE MEERN > Wij zijn een team van 7 gezellige vrijwilligers, die de Telefoondienst verzorgen van WIL, Wijk Informatie Lijnen van en voor Vleuten-De Meern, ondersteund door Welzaam. We zoeken nog enkele collega’s, die bij ons ook ‘wegwijzer voor de buurt’ willen worden.

Wij staan onze dorpsgenoten uit Vleuten, Vleuterweide, Haarzuilens, De Meern, Veldhuizen en Rijnenburg te woord en zoeken mee naar antwoorden op hun vragen. Ook aanvragen voor de burenhulp-diensten voor deze wijk komen via ons terecht bij de vrijwillige coördinatoren van de Vervoersdienst, Klussendienst, Algemene Hulpdienst of de Boodschappen Hulpdienst. Zij gaan met die gegevens een vrijwilliger zoeken om de gevraagde ‘burenhulp’ uit te voeren.

Wij beantwoorden de telefoon elke werkdag tussen 9.00 en 11.00 uur, het hele jaar door. Daarnaast handelen we ingesproken telefoonberichten af en mailtjes, noteren en verzenden aanvraaggegevens voor de burenhulp-diensten, registreren elk binnengekomen bericht in een logboek, overleggen met elkaar en verwijzen door waar nodig.

Gemiddeld is iedereen één ochtend per week actief. Er wordt alleen of in tweetallen gewerkt van ongeveer 8.45 tot 11.30 uur op het kantoor van Welzaam in de Cultuurcampus in Vleuterweide. Voor ondersteuning en begeleiding kunnen we terugvallen op een van de sociaal makelaars van Welzaam, die vanaf januari mee gaat naar de nieuwe stichting DOCK.

Wij willen ons Telefoonteam graag uitbreiden om het maandrooster bij vakantie en ziekte beter te kunnen vullen.

Lijkt het je leuk om op deze manier iets voor je dorpsgenoten te betekenen? Maak dan met ons een afspraak om eens te komen kijken wat het werk inhoudt en of het bij je past.

Bel de WIL-Telefoondienst: 030 6773131. Na 11.00 uur kun je een bericht inspreken; vermeld daarbij ook je telefoonnummer, dan bellen we je terug. Of stuur een mail naar info@wilinjebuurt.nl.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden