Zondag 22 september 2019

GEMEENTE Winnaar tender Maatschappelijk Kavel in Leidsche Rijn

LEIDSCHE RIJN > HEVO heeft de selectie van de Maatschappelijk kavel in Utrecht gewonnen. Op de kavel in Park Hoge Woerd aan de Pratumplaats worden woningen ontwikkeld met een zorgfunctie. De gemeente Utrecht heeft voor de ontwikkeling van deze kavel een selectie voor ontwikkelaars georganiseerd. Na een voorselectie van tien initiatieven zijn drie partijen uitgenodigd om de plannen uit te werken en is het plan ‘PratumPlaatsPlus’ als voorlopige winnaar geselecteerd.. De plannen zijn door de gemeente Utrecht beoordeeld op het voorgestelde woonzorgconcept, de architectuur en de ruimtelijke inpasbaarheid en op het thema duurzaamheid en groene gezonde verstedelijking.

Samen met woningcorporatie GroenWest en de zorginstelling Reinaerde heeft HEVO in Park Hoge Woerd een plan uitgewerkt voor het woonzorgconcept ‘PratumPlaatsPlus’. Er wordt een duurzaam – en flexibel gebouw gerealiseerd dat aansluit bij het sociale karakter van de Pratumplaats. De nieuwe bewoners kunnen gaan wonen in een beschermde en beschutte omgeving. Er worden 24 tweekamer appartementen gerealiseerd voor mensen met een ondersteuningsvraag.

De architectuur van het nieuwe woonzorgcomplex PPP is geïnspireerd op de landelijke omgeving van moderne architectuur in het landschap zoals schuren en silo’s. Op deze wijze wordt de nieuwe woonzorgvoorziening ruimtelijk zorgvuldig ingepast en sluit het aan bij de aanwezige gebouwen van het kinderdagverblijf van Partou, Brouwerij Maximus en stichting Bouwloods Utrecht. Het ontwerp is van Peters & Lammerink Architecten. Samen met de andere gebruikers wordt het gebied tussen het terras en de nieuwbouw gezamenlijk ontworpen zodat een logisch overloopgebied voor het aanwezige terras ontstaat. Het plan wordt komend jaar verder uitgewerkt zodat de bouw begin 2020 kan starten.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden