Zaterdag 21 september 2019

GEMEENTE Start asielopvang Plan Einstein Haydn

UTRECHT > In januari 2019 start het project Plan Einstein Haydn aan de Joseph Haydnlaan. Na Overvecht ontwikkelt de gemeente Utrecht deze vernieuwende vorm van asielopvang nu in Utrecht West, samen met een groot aantal organisaties en het COA. Het samen wonen, werken en leven als buurtbewoners en bewoners van het asielzoekerscentrum staat weer centraal.

Wethouder asiel en integratie Maarten van Ooijen: “Ik ben blij dat we op de Joseph Haydnlaan doorgaan met Plan Einstein. De aanpak inspireert mensen en nodigt uit om elkaar te ontmoeten, contact te maken, verhalen te delen en zo een nieuwe, sociale gemeenschap op te bouwen.”

Samen met de wijk

Mensen kunnen in de opvang werken aan hun toekomst, ongeacht waar die ligt. De integratie wordt vanaf de eerste dag bevordert door mensen uit de wijk en uit het asielzoekerscentrum met elkaar in contact te brengen en samen activiteiten en cursussen te bedenken en/of te volgen.

Aanmelden voor cursussen

In januari 2019 starten activiteiten en cursussen Engels en Ondernemerschap. Bewoners van het asielopvangcentrum en bewoners van omliggende buurten zoals Halve Maan, Oog in Al, Lombok, Transwijk en Kanaleneiland kunnen zich aanmelden. De cursussen zijn gratis, maar het aantal mensen per klas is wel beperkt. Bewoners, ondernemers en organisaties uit met name de wijken West en Zuidwest zijn van harte welkom om met hun ideeën aan te sluiten. Mensen kunnen zich aanmelden via vluchtelingenvragen@utrecht.nl. Klik hier voor meer informatie over Plan Einstein Haydn.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden