Zaterdag 21 september 2019

GEMEENTE Kandidaten gezocht voor Tolerantieprijs Utrecht

UTRECHT > Gemeente Utrecht reikt elk jaar de Tolerantieprijs uit. De prijs is voor mensen, bedrijven en andere organisaties die zich op een creatieve en inspirerende manier inzetten voor een verdraagzame samenleving. Met activiteiten die mensen verbinden op het gebied van cultuur, sport, onderwijs en economie. De organisatie van de jaarlijkse uitreiking van de Tolerantieprijs is sinds 2018 in handen van Art.1 Midden Nederland.

De Tolerantieprijs, ingesteld in 1995, is bedoeld voor initiatieven die verdraagzaamheid, respect en begrip in de Utrecht bevorderen, onder het motto ‘Utrecht zijn we samen’. Zodat iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn.

Tolerantieprijs 2019: je kunt nu kandidaten voordragen!

Gezocht in Utrecht: mensen, bedrijven en andere organisaties die zich op een creatieve en inspirerende manier inzetten voor een verdraagzame samenleving. Met activiteiten die bruggen slaan op het gebied van cultuur, sport, onderwijs en economie. Voor dit soort initiatieven looft het gemeentebestuur van Utrecht de Tolerantieprijs uit. Een onafhankelijke jury maakt een keuze uit de voordrachten. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Bevrijdingsfestival Utrecht en ontvangt een geldbedrag van € 5.000,- dat moet worden besteed aan het bekroonde initiatief. Kandidaten voor de Tolerantieprijs 2019 kunnen tot en met woensdag 27 maart worden voorgedragen.

Criteria

De prijs is voor mensen, bedrijven en andere organisaties die zich op een creatieve en inspirerende manier inzetten voor een verdraagzame samenleving. Voorwaarden zijn:

• Kandidaten voor de Tolerantieprijs moeten zich inzetten voor de stad Utrecht

• Ze moeten werken aan een verdraagzame samenleving en proberen om vooroordelen te verminderen

• Dat het een nieuw en inspirerend initiatief is, of juist als het project succesvol is geweest en een mooi voorbeeld kan zijn voor anderen

Opgeven kan via https://www.art1middennederland.nl/voordracht-tolerantieprijs/

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden