Zondag 15 september 2019

GEMEENTE Stadsbaantunnel Leidsche Rijn dicht tussen 16 - 31 maart

LEIDSCHE RIJN > De Stadsbaantunnel (SBT) is gesloten tussen zaterdag 16 maart en zondag 31 maart. De tunnel gaat dicht omdat we hitteproeven uitvoeren.

Wat gaan we doen?

Het gebruikte beton kan bij een extreme brand mogelijk een verminderde hittebestendigheid hebben. Om een goed beeld te krijgen van de hittebestendigheid gaan we op meerdere plekken de tunnel testen. Dit is nodig omdat er meerdere bouwperiodes zijn geweest. Daarom zijn er verschillende type funderingen.

Hoe gaan we testen?

We zetten een speciale oven tegen het beton. Zo kijken we of en bij welke temperatuur het beton afspat van de fundering. U kunt enige geluidsoverlast ervaren. Dat komt omdat we meerdere aggregaten gebruiken.


Wanneer gaan we testen?

De tunnel is afgesloten voor al het verkeer van zaterdag 16 maart (8.00 uur) tot en met zondag 31 maart (18.00 uur). We voeren ook verschillende onderhoudswerkzaamheden uit, bijvoorbeeld aan het asfalt.

Omleidingen

Omleidingen geven we aan via de bestaande borden in de wijk (SB1 en SB2). We zetten bij de basisschool Onder De Bogen verkeersregelaars in. Normaal gesproken kan het vrachtverkeer laden en lossen via de tunnel. Nu moet dat bovengronds gebeuren op de daarvoor aangegeven plekken rondom het Leidsche Rijn Centrum.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden