Zaterdag 21 september 2019

GEMEENTE Gezocht : kind dat vlam bij Dodenherdenking wil ontsteken

UTRECHT > Het Utrechts comité 4 mei-Herdenking is op zoek naar een kind tussen de 10 en 14 jaar, dat op 4 mei even voor acht uur de vlam wil ontsteken op het Domplein. Het comité organiseert daarom een schrijfwedstrijd, het kind met het mooiste verhaal krijgt de eer met een fakkel de herdenkingsvlam te laten ontbranden.

Jaarlijks op 4 mei herdenkt Utrecht alle Nederlandse oorlogsslachtoffers die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Om acht uur houden we twee minuten stilte. Vlak daarvoor ontsteken we een vlam die gedurende de herdenking naast het monument staat. Tot vorig kozen we een kind of jongeren uit het publiek die dat graag wilde doen.

Dit jaar willen we alle Utrechtse kinderen de kans geven om de vlam te ontsteken. Daarom nodigen we kinderen uit een verhaal te schrijven. Dat verhaal moet gaan over vrede en vrijheid, en hoe we er voor kunnen zorgen dat we de komende honderd jaar in Utrecht in vrede en vrijheid kunnen blijven wonen.

De beste verhalen komen op de website van het comité en het kind dat het allerbeste verhaal schrijft mag de vlam aansteken op 4 mei! In de jury zitten burgemeester Jan van Zanen en twee leden van het comité.

Stuur je verhaal voor zaterdag 20 april naar secretaris@4meiutrecht.nl. Op onze website staan de voorwaarden voor de wedstrijd. http://www.4meiutrecht.nl/

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden