Maandag 23 september 2019

GEMEENTE Dodenherdenking Leidsche Rijn op Berlijnplein

Foto: site 4 mei Leidsche Rijn van herdenking vorig jaar


Programma 2019

Thema: Geef vrijheid door

18.00 uur

Vlag halfstok
Op de avond van 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de doden. De periode waarin de vlag halfstok hangt duurt van 18.00 uur tot zonsondergang.

19.00 uur

We starten de avond in Pathé Leidsche Rijn, daar zal een gedicht worden voorgedragen waarna een korte documentaire volgt met “lokale” verhalen; kinderen van nu interviewen kinderen van toen. 
Geschikt voor de jeugd (vanaf 6 jaar)

19.30 uur

Muziek Jeugdorkest van Harmonie Vleuten onder Perron 9

19.50 uur

Stille tocht naar Perron 9 op het Berlijnplein

20.00 uur

Taptoe signaal gevolgd door twee minuten stilte

20.02 uur

Wilhelmus en aansluitend korte toespraken door de heer Jan Wijmenga, raadslid namens de gemeente Utrecht en Xander Coolen, voorzitter van de Stichting 4 en 5 mei Leidsche Rijn. Ook wordt er een gedicht voorgedragen i.s.m. de Vrijstaat.

20.20 uur

Krans- en bloemlegging

20.30 uur

Mogelijkheid tot napraten in Wijkrestaurant Venster op het terrein van Raum aan het Berlijnplein. De hapjes worden verzorgd door de kinderen van De Vrijstaat KookKeet.

Tevens een korte filmvertoning van de Vrijstaat KunstAcademie.

21.00 uur

In de Vrijstaat speelt Theatergroep het NUT i.s.m. Theater Na de Dam het stuk ‘Gesprek Voor de Dam’ (let op: beperkte plek) een voorstelling. Kijk voor meer informatie over deze voorstelling op:

http://www.theaternadedam.nl/voorstelling/gesprek-voor-de-dam-3

Let op:
Vanwege drukte bij de film raden we u aan om van tevoren (vanaf opening bioscoop) een gratis kaartje bij de kassa van Pathé Leidsche Rijn te halen. Rondom het Berlijnplein is het betaald parkeren, kom i.v.m.drukte zoveel mogelijk met de fiets.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden