Donderdag 14 november 2019

GEMEENTE Gratis basiscursus Politiek Actief in Utrecht

UTRECHT > De gemeenteraad van Utrecht nodigt bewoners uit om zich aan te melden voor de cursus Politiek Actief. De cursus wordt gegeven door Prodemos en is voor iedereen die wil weten hoe de gemeente werkt en wat een raadslid doet. De cursus start op 12 juni, duurt vijf avonden en is gratis.

Wat doet de gemeente? Hoe worden besluiten genomen binnen de gemeente? Wat doet een raadslid? Hoe kan ik mijn invloed uitoefenen? Op deze vragen – en meer! – krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Ook is er een training debatteren en zijn er ontmoetingen met raadsleden en ambtenaren uit de gemeente. Zo krijgen deelnemers ervaring uit de praktijk mee en trainen ze nuttige vaardigheden. Tot slot zijn de deelnemers aanwezig bij een vergadering van de gemeenteraad.

De cursus wordt samen met de gemeente De Bilt gegeven en bestaat uit vijf bijeenkomsten. Deze vinden plaats in Bilthoven op 12 juni, en in Utrecht op 19 en 26 juni en 3 en 11 juli. Aanvang 19.30 uur. Meer informatie en het programma vindt u op utrecht.nl/politiekactief. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar griffie.gemeenteraad@utrecht.nl.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden