Zaterdag 21 september 2019

GEMEENTE Nieuwbouw 2 basisscholen Passiebloemweg in Vleuten

VLEUTEN > De gemeente wil de bouw van 2 nieuwe schoolgebouwen aan de Passiebloemweg mogelijk maken. De nieuwbouw komt in de plaats van de gebouwen die nu op de locatie aan de Passiebloemweg in Vleuten staan.

In november 2018 is het startdocument ‘Nieuwbouw 2 basisscholen aan de Passiebloemweg te Vleuten’ vastgesteld door het college. Dit is de start van de ontwikkeling van de nieuwe schoolgebouwen.

Welke scholen op deze locatie komen is nog niet bekend. Wel weten we wat de maximum grootte van de scholen kan zijn. Voor deze maximum grootte maken we nu een bestemmingsplan.

Uitnodiging inloopavond 4 juni

De studies voor het nieuwe bestemmingsplan willen wij op een inloopavond aan u voorleggen. Het doel van deze avond is tips en aandachtspunten van omwonenden te verzamelen. U bent van harte welkom op de inloopavond over het plan “Passiebloemweg” op

wanneer: dinsdag 4 juni 2019

hoe laat: tussen 19.30 uur en 21.00 uur

waar: Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern, Dorpsplein 1, 3451 BK Vleuten

Het is een inloopavond zonder centrale presentatie. U kunt gedurende de avond binnenlopen. Diverse medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om u te informeren over de plannen. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het kenbaar maken van uw tips en aandachtspunten.

Onderzoek

De volgende stap om de nieuwbouw voor de scholen te realiseren, is het vaststellen van de kaders en randvoorwaarden van het project. Hiervoor wordt onder andere het volgende onderzocht:

Hoe passen de gebouwen in de omgeving?

Op hoeveel m2 grond wordt gebouwd?

Hoe hoog worden de gebouwen?

Hoeveel parkeerplaatsen zijn er nodig?

Hoe worden de routes voor auto’s, fietsers en voetgangers?

Deze uitgangspunten vormen de basis voor een nieuw bestemmingsplan, waaraan de bouwplannen van de scholen moeten voldoen.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden