Donderdag 19 september 2019

GEMEENTE Werkzaamheden A2 28 juni - 1 juli

MAARSSEN > Aankomend weekend (vrijdag 28 juni 19:00 uur tot maandag 1 juli 05:00 uur) voert Rijkswaterstaat voor het vierde weekend onderhoudswerkzaamheden uit aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. In dit weekend zijn er tussen Breukelen en Maarssen minder rijstroken beschikbaar voor het doorgaande verkeer in verband met de werkzaamheden.

Afsluitingen

Dit weekend zijn op- en afrit (5) Breukelen van de A2 in de richting van Utrecht afgesloten voor al het verkeer. Evenals parkeergelegenheid Haarrijn gelegen langs de A2 in de richting van Utrecht. Weggebruikers dienen door omleidingen en de beschikbaarheid van minder rijstroken rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. De omleidingen worden met gele borden aangegeven.

Rijkswaterstaat doet er alles aan om hinder voor weggebruikers te beperken. Daarom zijn tijdens de werkweekenden altijd drie van de vijf rijstroken beschikbaar, waardoor doorgaand verkeer mogelijk blijft. Het verkeer wordt omgeleid wanneer een op- en afrit gesloten is.

Ruim baan voor vleermuizen tijdens werkzaamheden

Uit het natuuronderzoek voorafgaand aan de werkzaamheden bleek dat beschermde vleermuizen zoals watervleermuizen, meervleermuizen, laatvliegers en dwergvleermuizen de duiker van Rijkswaterstaat als oversteekplaats gebruiken tussen Haarzuilens en Haarrijn. Vleermuizen passeren rijkswegen bij voorkeur via donkere locaties. In het licht van koplampen en lantaarnpalen zijn vleermuizen kwetsbaar voor roofdieren, zoals de uil.

Ook boven de duiker, die twee waterwegen met elkaar verbindt, vindt onderhoud plaats. Doordat er gewerkt wordt met een ecologisch werkprotocol kunnen de werkzaamheden doorgaan zonder dat het werk de vleermuizen verstoord. Zo letten ze bijvoorbeeld op het gebruik van de bouwverlichting ter hoogte van de duiker.

Groot onderhoud hard nodig

Het asfalt op de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel is na 8 jaar intensief gebruik verouderd en hard aan onderhoud toe. Na het groot onderhoud kan de A2 weer jaren mee. Tijdens het groot onderhoud vervangt Rijkswaterstaat onder meer asfalt en voegovergangen. De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen krijgen nieuw asfalt. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel krijgt de hele rijbaan nieuw asfalt. Daarbij herstelt Rijkswaterstaat oneffenheden in het wegdek.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het groot onderhoud aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel op: www.rijkswaterstaat.nl/A2grootonderhoud. Voor actuele informatie over werkzaamheden kijk op www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Bron: Rijkswaterstaat

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden