Maandag 16 september 2019

GEMEENTE Vleuten-De Meern Shadow fungeert onbewust als bindend middel in de buurt

Vleuten – De Meern straalt

VLEUTEN-DE MEERN > Iedereen kent wel een bewoner uit Vleuten - De Meern die van nature door zijn of haar talent voor verbinding in de wijk zorgt. Die verbinding maakt dat er een prettige leefomgeving ontstaat. In deze rubriek zetten bewoners elkaar in de schijnwerpers. Kent u ook iemand die zich inzet voor de buurt, meld deze dan aan bij de redactie.

In de eerste aflevering van onze rubriek ‘Vleuten – De Meern straalt’ een interview met wijkbewoner Sandra Willemse, sociaal makelaar van DOCK.

Sandra Willemsen (51) woont met veel plezier in Vleuten. De spreuk “Een huis is pas een thuis als er een hond is” op een bordje bij haar voordeur, zegt genoeg. Hier woont een ware hondenliefhebber. De hond in huis heet Shadow. Samen met haar man en twee zonen woont zij vanaf het begin van de bouw in 1996 in de wijk De Tol. Ze is geboren en opgegroeid in het Gelderse dorp Brummen, maar voelt zich Vleutense.

Sandra kent veel mensen in het dorp, ook mede door haar werk als sociaal makelaar bij DOCK. Zij werkt samen met bewoners, vrijwilligers en andere partijen aan een prettige leefomgeving. Ze ondersteunt mensen die iets voor hun buurt willen doen.

Het persoonlijke van een dorp trekt haar aan. Ze is dol op alle dorpse activiteiten en voelt zich daar goed in thuis. Gelukkig is Vleuten na de annexatie van Utrecht een echt dorp gebleven. Sandra kent veel mensen. Toen haar kinderen klein waren, hielp ze regelmatig mee met activiteiten op school. Ook collecteert zij al jaren voor het Rode Kruis in haar eigen buurt. Sandra: “Het is belangrijk om te weten wie je buren zijn, wie er bij jou in de straat woont, en wie in je buurt, er komt een moment dat je ze misschien nodig hebt en dat je dan een beroep op je medemens moet doen”.

Makkelijk contact

Sandra wandelt graag door de buurt met haar hond Shadow, een kruising Border Collie en houdt ervan een praatje te maken met andere buurtgenoten/hondeneigenaren. “Met een hond maak je makkelijker contact met elkaar, mensen hebben daar vaak behoefte aan”, merkt ze op. “Er is zelfs een Facebookgroep opgericht voor hondeneigenaren in De Tol.”

Door het uitlaten van Shadow en de gesprekken die ze al wandelend met buurtbewoners voert, zijn er verschillende initiatieven door haar genomen voor verbeteringen in de wijk. Bij de uitlaatplek aan het Lint in het Maximapark (ter hoogte van de skatebaan) staan mede door haar inspanning, bankjes met afvalbakken. De plaatsing van de bankjes is heugelijk gevierd. Natuurlijk samen met de honden, die voor de gelegenheid hondenkoekjes kregen. Een stukje verder aan het Lint, (ter hoogte van Smalle Themaat) bij de Haarrijnse Plas is een hondenzwemplek nu duidelijk aangegeven door struiken te plaatsen bij de strook en de plaatsing van een informatiebord. Door haar werk als sociaal makelaar bij Dock zijn de lijnen misschien wat korter naar de Gemeente Utrecht, maar uiteindelijk is het haar voornamelijk gelukt doordat ze het gesprek aanging met haar buurtbewoners.

Prutrace

Naast dat ze het heerlijk vindt om in contact te zijn met haar buurtgenoten is niks haar trouwens te gek in de liefde voor honden. Ze heeft zelfs een keer een grote Berner Sennenhond uit een stinkende vieze sloot moeten halen, omdat de hond niet meer op eigen krachten uit het water kon komen. Om de hond te redden stond Sandra tot haar middel in de drek, gaf het beest een paar kontjes en alsof ze samen met de hond een prutrace had gelopen, dropen ze af naar huis.

Sandra is niet de enige in Vleuten – De Meern die zich inzet voor haar buurt. Sandra: “Ik geef het stokje graag door aan Driss Sayekh. Ik vind hem een zeer betrokken buurtbewoner.”

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden