Maandag 21 oktober 2019

GEMEENTE 500e ritje op de bakfiets richting het afvalscheidingsstation Utrecht

UTRECHT > Onlangs is het 500e ritje op een bakfiets richting het afvalscheidingsstation gemaakt. Joan Muilwijk en Ischa Tetelepta werden met een bloemetje waren degenen die dat ritje maakten en werden daarom verrast door Sami Umut (assistent beheerder van het afvalscheidingsstation aan de Tractieweg).

"Wij wonen in Lombok en hebben geen auto om het grotere afval weg te brengen", vertelt Joan Muilwijk. "Mijn vader zag op de site van de gemeente dat je een bakfiets gratis kunt lenen. Dat is voor ons dus perfect."

De gemeente biedt de inwoners van Utrecht sinds maart vorig jaar de mogelijkheid om hun afval zonder auto naar een van de afvalscheidingsstations te brengen. Op zowel het afvalscheidingsstation aan de Tractieweg, als bij het afvalscheidingsstation in Lunetten is de bakfiets al ruim 200 keer geleend. Afvalscheidingsstation De Stits in Leidsche Rijn beschikt sinds maart dit jaar over een bakfiets. Sami Umut is assistent beheerder bij het afvalscheidingsstation aan de Tractieweg: "Ik vind het goed om te zien dat steeds meer Utrechters de service van de bakfiets kennen. En dat ze hun grofvuil naar het afvalscheidingsstation brengen. Het afval wordt dan niet alleen op een duurzame manier verwerkt, maar ook gebracht.”

De bakfietsen kunnen voor een dagdeel gratis worden geleend bij de gemeente Utrecht. Op de site is daarover meer informatie te vinden: www.utrecht.nl/wonen-en-leven/afval/afvalscheidingsstations/

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden