Dinsdag 22 oktober 2019

GEMEENTE Het Stadhuistoneel presenteert het Politiek Toneelstuk De Slag om Hoog Catharijne

UTRECHT > Het Stadhuistoneel presenteert tijdens het Uitfeest en Open Monumentendag op zaterdag 14 september "De Slag om Hoog Catharijne". Een kort en krachtig Politiek Toneelspel, geschreven vanuit een historisch gegeven en gelardeerd met een actuele betekenis, gespeeld door Raad en College van Utrecht.

"De Slag om Hoog Catharijne"

Nu Hoog Catharijne is bijna klaar. Het is het goed om terug te kijken naar hoe het begon: de zestiger jaren. De wederopbouw is geslaagd, de toekomst heet Auto en de stad moet toegankelijk worden voor dit symbool van vrijheid en gelijkheid. Wat begint met een idee voor een parkeergarage eindigt in een groot plan voor een complete verandering van het stadscentrum. Dan vinden de gravers een middeleeuwse stadsmuur. Dan moet Utrecht opeens kiezen: de toekomst in met prachtig nieuw beton of een museum van de oude tijd blijven?

Wie doen mee?

Met Victor Everhardt, Anke Klein, Jan Karens, Ellen Bijsterbosch, Heleen de Boer, Peter van Corler, Fred Dekkers, Dimitri Gilissen, Eva Oosters, Queeny-Aimée Rajkowski en Ruurt Wiegant.

Geschreven en geregisseerd door Paul Feld en Erik Snel. In samenwerking met Theater Kikker, Aluin, Sharing Arts Society en de Gemeente Utrecht.

Hoog Catharijne

Speeltijden

13.30 tot 14.00 uur

15.00 tot 15.30 uur

16.30 tot 17.00 uur

Locatie: Raadszaal, Stadhuis.

Let op: De gratis toegangskaarten zijn een half uur voor aanvang van iedere voorstelling af te halen bij de kaartuitgifteplek op het Stadhuisplein. De raadszaal heeft een beperkt aantal zitplaatsen, dus wees op tijd.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden