Zaterdag 23 november 2019

GEMEENTE Nieuwe bijeenkomst ‘Financiën in de bijstand, slim omgaan met minder geld’

U Centraal breidt dit najaar de succesvolle gratis bijeenkomsten ‘Financiën bij veranderde levenssituaties’ verder uit. Vanaf 28 oktober organiseert de welzijnsorganisatie een nieuwe bijeenkomst; ‘Financiën in de bijstand, slim omgaan met minder geld’. Mensen die een bijstandsuitkering aanvragen gaan vaak behoorlijk in inkomen achteruit. Geldproblemen ontstaan meestal als men minder geld te besteden heeft. Hoe zorg je dan dat je toch rondkomt? Deelnemers krijgen praktische informatie, tips en gaan aan de slag met een persoonlijk actieplan om grip te houden op hun financiën. Deze bijeenkomst wordt vanaf nu elke maand georganiseerd.

Bijeenkomsten over geld

Welzijnsorganisatie U Centraal biedt ook andere maandelijkse bijeenkomsten over geld aan. Deze gaan over financiën bij echtscheiding, ontslag, pensioen, arbeidsongeschiktheid, ziek bij de werkgever, 18 jaar worden of overlijden van een naaste.

Voor alle Utrechters

Alle Utrechters kunnen de bijeenkomsten gratis volgen. U Centraal biedt deze bijeenkomsten in samenwerking met deskundigen op dit gebied. In 2,5 uur krijgen de deelnemers informatie over toeslagen, regelingen en eventuele bespaarmogelijkheden. Er wordt ook informatie gegeven over regelingen bij een laag inkomen. Alleen informatie is niet voor iedereen voldoende. Daarom kunnen deelnemers ook na de bijeenkomst nog bij U Centraal terecht en peilt de begeleider van de bijeenkomst na afloop op eigen initiatief of er nog vragen zijn waarbij hij/zij kan helpen. Aanmelden kan via www.u-centraal.nl/levensgebeurtenissen of 06 – 23 33 58 93.

Deelnemers enthousiast

De bijeenkomsten Financiën werden tot nu toe enthousiast ontvangen. Een van de deelnemers: “Erg nuttige en professionele bijeenkomst. Praktische informatie, waardoor ik weer verder kan. Fijn en persoonlijk contact met de begeleiders.” Deelnemers geven aan dat dat ze de informatie waarderen en dat ze het fijn vinden om ervaringen uit te wisselen met mensen die zich in dezelfde veranderde situatie bevinden.

Over U Centraal

U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden