Zondag 17 november 2019

LEZERSNIEUWS Rob Swart benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

DE MEERN > Vandaag is Rob Swart (voorzitter van de Stichting Gebouwbeheer Rhenova en lid van onze vereniging), op voordracht van het bestuur van Scouting Rhenova, benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de versierselen die hierbij horen vanmorgen opgespeld door de burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen.

Rob is met recht een leven lang scout. De eerste keer dat hij in aanraking kwam met Scouting was in 1969 toen hij als 7-jarige lid werd van de welpen. In 1984 werd Rob lid van Scouting Rhenova. Sinds die tijd heeft hij verschillende functies bij onze groep bekleed, waaronder voorzitter van onze groep. Rob heeft zich sterk ingezet voor de nieuwbouw van onze accomodatie en is bijzonder trots op de uitwisseling met Canadese scouts in 1988/1989. In 2000 ontving Rob het zilveren waarderingsteken van Scouting Nederland.

Daarnaast is Rob twintig jaar actief geweest binnen de regio Drie Rivieren Utrecht en (als voorloper daarvan) het district Rijn- en Vechtstreek, de samenwerkingsverbanden van de scoutinggroepen in en om Utrecht. Als materiaalbeheerder, gegevensbeheerder, organisator van regioactiviteiten en als bestuurslid. Ook heeft Rob de regio vertegenwoordigd bij de Landelijke Raad, het hoogste orgaan van Scouting Nederland. Rob heeft in deze twee decennia een belangrijke verbindende rol vervuld in de Utrechtse regio.

Maar de inzet van Rob beperkt zich niet tot het groeps- en het regionale niveau. Rob is sinds 1995 actief als medewerker bij tal van activiteiten op landelijk en wereldniveau. Hij heeft meegewerkt aan meerdere Nationale Jamborees, Scout-Ins, Nationaal Waterkampen en de Jubileum Jamboree. Verder was Rob actief tijdens de Wereldjamborees in Dronten, Thailand, Engeland en Zweden en bij een uitwisselingsproject met Zuid-Afrika. Rob heeft daarmee bijgedragen aan een onvergetelijke ervaring voor de veelal (tien)duizenden deelnemers.

Rob neemt voor de zomer afscheid als voorzitter van onze beheerstichting en sluit daarmee een lange periode als (bestuurs)lid van onze vereniging en stichting af. Het leek het bestuur dan ook een gepast moment om hem met deze voordracht namens alle scouts voor zijn inzet in de afgelopen jaren te bedanken. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd Rob te onderscheiden voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor Scouting.

1 REACTIE

Joke Timmermans1 mei 2016 om 21:46

Een prachtige medaille die je hebt verdiend en met eer mag dragen ,
Hartelijk gegroet en alsnog gefeliciteerd
Joke


REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden