Afbeelding

Bestemmingsplan MARK ter inzage: een verticaal dorp in Leidsche Rijn

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Het bestemmingsplan voor MARK in Leidsche Rijn wordt ter inzage gelegd. Hiermee is weer een belangrijke stap gezet om te gaan bouwen op de hoogbouwkavel in Leidsche Rijn Centrum. In het bestemmingsplan staan de plannen voor een verticaal dorp in drie torens met maximaal 1.200 woningen, groen op verschillende verdiepingen en ruimte voor ontspanning. MARK wordt aardgasvrij en klimaatneutraal gebouwd. Met MARK bouwt Utrecht verder aan haar toekomst als gezonde en leefbare stad voor huidige én toekomstige Utrechters. Vanaf vandaag kunnen zij reageren op de plannen.

De populariteit van Utrecht neemt nog steeds toe. Om ruimte te kunnen bieden aan huidige én toekomstige Utrechters zet de gemeente in op het efficiënt benutten van de beschikbare ruimte. Door bij stadscentra hoog te bouwen kun je meer en gevarieerdere woningen bouwen. In MARK komen maximaal 1.200 woningen. 25% daarvan is sociale huur, 25% is middenhuur en 11% is ook geschikt als zorgwoning. Met een toren van 140 meter hoog wordt MARK het hoogste gebouw van Utrecht.

Complete wijken

Utrecht bouwt niet alleen woningen maar aangename en complete wijken. Alle inwoners moeten groen, scholen, winkels en andere voorzieningen in de buurt kunnen vinden. Wethouder Klaas Verschuure (Leidsche Rijn): “MARK is haast een complete wijk in één gebouw. De bewoners kunnen elkaar in de verschillende binnentuinen ontmoeten, er komen winkels en een restaurant. Het is dat er nog zoveel ander moois in de buurt is, anders zou je de torens niet uit hoeven.”

Procedures

Het ontwerpbestemmingsplan zal naar verwachting per 25 maart voor een periode van zes weken ter inzage worden gelegd. Na afloop van deze inspraakperiode kijkt de gemeente welke reacties verwerkt kunnen worden in de plannen en wordt een definitief bestemmingsplan voorgelegd aan de raad. In dat voorstel zal ook de precieze parkeerbalans worden geconcretiseerd. Het plan zal naar verwachting deze zomer worden opgenomen in het landelijke stikstofregistratiesysteem. MARK wordt ontwikkeld door consortium KEES (een samenwerking tussen Koopmans Bouwgroep, J.P. van Eesteren en Stadswaarde). Samen met een kerngroep van bewoners uit Utrecht werken zij aan een voorlopig ontwerp van MARK. 

Meer informatie over MARK: www.utrecht.nl/hoogbouwleidscherijn

Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd
Afbeelding
Meer groen en bloemen in het Waterwinpark Nieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Jongeren brengen wervelende show Podium Takeover in Podium Hoge Woerd Nieuws
Afbeelding
In Between Café Leidsche Rijn voor inspiratie naar leuke baan Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Samen aan de slag voor schone Vecht Nieuws