Afbeelding
Jelmer de Haas

Culturele Zondag MOVE in teken van street culture

Vrije tijd

UTRECHT > De eerste Culturele Zondag van dit jaar staat volledig in het teken van street culture. Het tweedaagse programma op 26 en 27 maart laat zien wat de Utrechtse street culture scene te bieden heeft. Dans- en rapbattles, theatervoorstellingen, dansers, workshops, graffiti en muziekoptredens. Maar ook panels met professionals die het hemd van het lijf gevraagd kunnen worden. Maak kennis met een nieuwe generatie dynamische makers en kom naar de performances en workshops.

Vanuit de culturele sector klonk het signaal dat street culture onderbelicht is, terwijl er zoveel mooie initiatieven en talenten zijn die een podium verdienen. Daarom presenteert Culturele Zondagen, onderdeel van Utrecht Marketing, tijdens MOVE een selectie van al het moois dat in Utrecht gemaakt wordt. MOVE zet jonge Utrechtse talenten op het podium en toont de creativiteit aanwezig in de stad. Alle deelnemende artiesten ontvangen een vergoeding.

Op zaterdag 26 maart maakt het 030netwerk X HolyBladInc een live radioshow op de Steenweg 38. Presentatoren Bengi en 3wish spreken uitgebreid met gasten over cultuur in Utrecht. Tussendoor zijn er liveoptredens en draaien zij de gehele show nieuwe en exclusieve tunes van eigen bodem. In de Kargadoor worden beginnende en ervaren MC’s en rappers uitgedaagd om tijdens de U-RAP Open Mic hun muziek te laten horen. Ook graffiti ontbreekt niet in het programma. De Verfdokter is in de tuin van de Berenkuil te vinden waar hij stap voor stap een graffitikunstwerk maakt. De Verfdokter specialiseert zich in kleurrijke schilderingen die van saaie Utrechtse muren prachtige creaties maken.

Spectaculaire battle Op zondag 27 maart is in de Grote Zaal van TivoliVredenburg een spectaculaire battle. Hier nemen 16 dansers en 8 rappers het in drie categorieën tegen elkaar op voor de eer en het prijzengeld. Dansers battelen in de stijlen break & all-style en rappers gaan de strijd met elkaar aan op freestyle en hiphop instrumentals. Daarnaast wordt in het Wilde Westen onder de noemer Street culture theater een preview van de theatervoorstelling Birds gegeven, toont Sietse van Berkel daar zijn BMX-skills en kan er genoten worden van de dansvoorstelling Motherland. Street culture theater is ook zaterdag al te zien. Kijk voor het volledige programma op www.culturelezondagen.nl

Culturele Zondagen MOVE wordt door Utrecht Marketing georganiseerd in samenwerking met Stichting DOX, TivoliVredenburg, IRC - Illusionary Rockaz Company, Het Wilde Westen, De Kargadoor, Centrummanagement Utrecht, Freedom City, 030NETWERK, Theaterhuis de Berenkuil, Isis Adriaens, de Verfdokter en U-rap.

Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Vrije tijd
Afbeelding
Kasteel Loenersloot bruist op de Dag van het Kasteel Vrije tijd