Afbeelding

Kinderen opgelet: DierenPark Amersfoort zoekt een nieuw Kinderpanel

Vrije tijd

AMERSFOORT > DierenPark Amersfoort is op zoek naar nieuwe leden voor haar Kinderpanel. Het huidige panel geeft het stokje door aan tien andere, jonge fans van dieren en de natuur. Het dierenpark wil de jonge generatie een actieve rol geven in het verbeteren en mooier maken van het dierenpark en de natuur. “Wij zijn een dierenpark dat gericht is op kinderen. Ieder kind is geschikt om plaats te nemen in het panel en wij kunnen de meningen van de jonge generatie goed gebruiken”, vertelt projectleider Sharon de Kruijff. In het jaar 2022/2023 komen verschillende thema’s aan bod waar het panel in vier sessies over meedenkt en een advies over uitbrengt.

“Aan de hand van spellen, opdrachten en gesprekken komen de kinderen tot fantastische ideeën”, weet Sharon uit ervaring. De kinderen gaan in gesprek met onder andere projectleiders en dierverzorgers over verschillende onderwerpen en geven daarover een advies. Verschillende teams raken hierdoor geïnspireerd. “Vorig jaar hebben de panelleden onder andere gebrainstormd over de opening van de Kwetterterp. Het insectenhotel was een idee dat door het Kinderpanel van de grond kwam.”

Afgelopen jaar is DierenPark Amersfoort gestart met het Kinderpanel. Het huidige panel heeft met veel enthousiasme meegewerkt aan verschillende thema’s binnen het park. Nu moedigen de kinderen anderen aan om in het panel plaats te nemen. “Ik vind het zo leuk dat mijn ideeën worden uitgevoerd”, zegt Anniek, een van de huidige panelleden. Thom: “Ik ben blij dat ik in het Kinderpanel ben gekomen, omdat ik het nóg leuker wilde maken voor de dieren en de bezoekers.” Gio: “Ik heb zelf acties gevoerd om bedreigde dieren in het wild te helpen.” Het is nu aan tien anderen om het Kinderpanel te vertegenwoordigen. “Wij zijn op zoek naar tien creatievelingen die bomvol inspirerende ideeën zitten”, vertelt Sharon. Het dierenpark wil ieder kind aanmoedigen om zich aan te melden voor het nieuwe Kinderpanel. “Het maakt niet uit wie je bent, waar je woont of hoe groot je dierenkennis is. Ieder kind is geschikt en iedere mening is voor ons belangrijk.” Aanmelden voor het Kinderpanel via de website van DierenPark Amersfoort.

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws