Afbeelding

‘Even een moment geen kankerpatiënt’ met een tocht van VaarKracht

Lezersnieuws

REGIO > Het seizoen voor stichting VaarKracht is geopend en op de VaarKalender staan mooie vaartochten voor mensen die leven met kanker. 

Leven met kanker is zwaar, ook voor je dierbaren. Om te even te ontsnappen aan de harde werkelijkheid en nieuwe energie op te doen organiseert Stichting VaarKracht nu al bijna tien jaar vaartochten. Kankerpatiënten en hun naasten kunnen genieten van een dag op het water waar hun zorgen voor even overboord gaan en je “even een moment geen kankerpatiënt” te voelen. De zorgen aan de wal laten en even uit de ziekenhuiscarrousel. Dat is het doel van de (kosteloze) vaartochten die Stichting VaarKracht in heel Nederland organiseert. Kosteloos voor de deelnemers, want gesponsord door vele bedrijven.

VaarKracht is opgericht door Robert Rust en Lieke Idsinga. Als gezin weten zij wat kankerpatiënten en hun naasten doormaken. Ook hun gezin werd getroffen door kanker en zij ervaarden dat een dagje weg, even de zinnen verzetten, zoveel kan betekenen. “Wij varen zelf graag. Water heeft iets, je vergeet al snel je zorgen en de stress.” In de vele havens die zij aandeden zagen ze schepen regelmatig doelloos liggen. Ze benaderden de schippers die om niet hun schip ter beschikking stellen voor een vaartocht.

 Vrijwilligers

Inmiddels telt Stichting VaarKracht zo’n 300 schippers die belangeloos betrokken zijn en daarnaast nog zo’n 100 actieve vrijwilligers. Zij zorgen voor de ontvangst in de havens, de begeleiding en nemen alle zorgen uit handen; van catering tot aan invulling van de vaartocht. 

Een groep vrijwilligers in de regio Huizen vormt het KantoorTeam. Zij adviseren en ondersteunen de vrijwilligers in het land, onderhouden de contacten met de watersport en sponsoren. Ook verzorgen zij aanmelding van gasten. In het vaarseizoen 2019 trakteerden ze meer dan 1500 mensen op een vaardag. Nu de meeste coronabeperkingen weer zijn opgeheven staat het team van VaarKracht weer klaar met een uitgebreid vaarprogramma voor 2022. 

Mee met een vaartocht? Op 28 mei wordt er met circa tien schepen vanuit Weesp op de Vecht gevaren, maar men kan zich ook aanmelden voor een vaartocht vanuit Enkhuizen, Huizen, Kaag, Medemblik en meer. Wanneer en waar leest u op de website Weet u iemand of bent u betrokken bij iemand die kanker heeft en die u een dagje op het water gunt? Meldt u aan via de website www.vaarkracht.nl. Samen met VaarKracht VaarKracht zoekt contact met personen en organisaties die iets met waterport hebben en VaarKracht als goede doel willen omarmen.

Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Nieuws
Afbeelding
Fit en gezellig; 3 wandelgroepen in Leidsche Rijn Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws