Zondag 15 september 2019

LEZERSNIEUWS Kinderen uit Haarzuilens trainen voor Kidsrun De Haar

HAARZUILENS > Ruim 30 kinderen van de St. Bonifatiusschool in Haarzuilens hebben getraind onder begeleiding van Rob Druppers (voormalig Europees kampioen 800 m) in het park van Kasteel de Haar. Allemaal met een mooi doel; een fantastische prestatie leveren tijdens De Halve van de Haar op 17 april en geld inzamelen voor het behoud van de school op het dorp.

Vol enthousiasme begonnen ze aan deze eerste echte hardlooptraining. Na een fikse warming-up en een aantal goede tips van Rob om het de gehele afstand vol te kunnen houden konden ze van start. Door de training weten de kinderen nu dat ze niet te snel van start moeten gaan om het 1,25, 2 of 5 km vol te houden. De komende twee weken krijgen ze nog meer tips en gaan we proberen het tempo wat te verhogen zodat ze tweede Paasdag naast een topprestatie ook een mooi sponsorbedrag gaan binnenhalen voor Stichting Haarfijn. Dat de kinderen uit het dorp zin hebben in dit sportieve evenement blijkt wel uit het grote aantal kinderen die zich hebben aangemeld voor de Kidsrun De Haar. We verwachten met minimaal 35 kinderen te gaan starten.

Stichting Haarfijn zorgt door het organiseren van evenementen dat de structurele financiële tekorten om de St. Bonifatiusschool in Haarzuilens te behouden worden aangevuld.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden