Als de bouw klaar is wordt ook de verkeersafwikkeling aangepakt.
Als de bouw klaar is wordt ook de verkeersafwikkeling aangepakt.

Meer verkeer op de Nijverheidsweg in Maarssenbroek: het wordt passen en meten

Nieuws

MAARSSENBROEK > Het wordt een stuk drukker op en rond de Nijverheidsweg in Maarssenbroek, als binnenkort het grote distributiecentrum Utrecht I Logistics Centre van Goodman open gaat.

Het is nu al dringen op de doodlopende weg met supermarkten en bedrijven, mede door de onoverzichtelijke kruising met de Maarssenbroeksedijk. Elke dag zijn er bijna-ongelukken tussen fietsers en auto’s en staat het vast bij het bedrijventerrein. Een groot distributiecentrum past in het bestemmingsplan en op termijn komen er wel aanpassingen, ook in samenhang met de bouw van de 2500 woningen op het naastgelegen Ruimtekwartier. De aanrijroute voor het vrachtverkeer naar Goodman is via de Nijverheidsweg, het wegrijden gaat via de Handelsweg. Het autoverkeer van werknemers wordt via de Handelsweg afgewikkeld. Aan de Handelsweg komt namelijk de oprit naar het parkeerdek voor personenauto’s. Dit zorgt voor een verminderde verkeersdruk op de Nijverheidsweg, zo is de toelichting van de gemeente. 

‘Volgens afspraak met Goodman zal de gemeente binnen anderhalf jaar na gereedkomen van het distributiecentrum starten met de reconstructie van de Nijverheidsweg en de Handelsweg. Alle betrokkenen en belanghebbenden uit de omgeving zullen bij dit proces worden betrokken om tot een gedragen ontwerp en uitvoering te komen. Niet met winkelwagentjes de weg hoeven oversteken wordt ook een ambitie bij het ontwerp ter reconstructie van de Nijverheidsweg en de Handelsweg.’ 

Beide wegen zijn te smal om vrachtverkeer in twee richtingen af te wikkelen. Andere varianten zijn overwogen maar zijn afgevallen waarbij doorslaggevend was de te geringe breedte van beide wegen voor een verkeersafwikkeling in twee richtingen. In de projectgroep Ruimtekwartier is de verkeersontsluiting van het nieuwe woongebied in combinatie met de bedrijven en de supermarkten een belangrijk aandachtspunt. 

‘Op dit moment onderzoeken we de variant om de Maarssenbroeksedijk rechtstreeks te gaan aansluiten op de Burgemeester Waverijnweg en gelijktijdig de Kometenweg af te sluiten voor doorgaand autoverkeer tussen de Maarssenbroeksedijk en de inrit naar de McDonalds/Toyotagarage. Onderdeel van deze variant is daarnaast het verleggen van het fietspad langs de Maarssenbroeksedijk van de noordoostzijde naar de zuidwestzijde; het zou dan een tweerichtingenfietspad worden. 

Deze variant heeft naast een zeer positief effect voor het Ruimtekwartier ook een positief effect op de verkeersveiligheid van de Maarssenbroeksedijk en de Nijverheidsweg. Zeker voor voetgangers, fietsers en Lidl- en Bonibezoekers neemt de verkeersveiligheid aanzienlijk toe in deze variant. 

Dergelijke grote ingrepen zijn niet op korte termijn te realiseren.

Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws