Bestuursleden van Stichting Jacco Versluis en Ons Polderhart blij met de AED in de polder
Bestuursleden van Stichting Jacco Versluis en Ons Polderhart blij met de AED in de polder eigen foto's

Eindelijk een AED in de polder bij Harmelen

Nieuws

HARMELEN > Op 22 oktober is een gloednieuwe AED in de polder Gerverscop en Wildveldseweg officieel  in gebruik genomen en aangemeld bij de Hartslagnu.nl 

Deze polder, zoals in veel buitengebieden, ontbeerde een AED op fatsoenlijke afstand. Slechts in het volgende dorp Kockengen en het industrieterrein de Putkop te Harmelen is een AED te vinden. Dat is voor de bewoners van deze polder te ver voor een levensreddende actie bij hartfalen.  Ons Polderhart heeft daarom een AED aangevraagd en gekregen van de Stichting Jacco Versluis te Woerden.

Ons Polderhart (www.onspolderhart.nl) is de gebiedscoöperatie van de bewoners van de polders rondom de Wildveldseweg, Gerverscop en Rodendijk in Harmelen. Boeren en burgers werken hierin samen en bereiken daardoor meer. “Ons Polderhart richt zich op het duurzaam ontwikkelen van onze woon-en werkomgeving, met behoud van de unieke eigenschappen van deze mooie polder.

In eerste instantie actief om een bijdrage te leveren aan de energietransitie zoals zonnepanelen op boerendaken, tegelijkertijd organiseren wij ook andere zaken zoals het aanleggen van bloeiende bermen, het verwijderen van asbestdaken en dus ook het aanvragen van deze AED”,  aldus Hans van Soest voorzitter en tevens agrarisch ondernemer.

Stichting Jacco Versluis

De Stichting Jacco Versluis Classic (www.jacco-versluis-classic.nl) is 12 februari 2018 in Woerden opgericht. De stichting heeft als doel fondsen te werven ten behoeve van medisch onderzoek naar hartfalen. Dit ter nagedachtenis aan de in 2016 aan een acute hartstilstand overleden Woerdenaar Jacco Versluis ten tijde van een wielrentoer. Door het organiseren van een jaarlijkse NTFU- toerfietsen- wielertocht door het Groene Hart, met start en finish in Woerden, haalt de stichting geld op dat wordt gedoneerd aan de Hartstichting, of in overleg, aan voorkomen van overlijden door hartfalen. Donatie van een AED is daar een voorbeeld van.

Inmiddels heeft de stichting ruim 10 AED’s in Woerden en omstreken gedoneerd. Ons Polderhart heeft dankbaar de AED in ontvangst genomen die door de firma Kromwijk Electrotechniek belangeloos is geplaatst!

default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend