Dinsdag 22 augustus 2017

LEZERSNIEUWS Petje af voor vrijwilligers kindervakantieweek De Meern

Voor de 45e keer PETJE AF!

DE MEERN > Petje af voor het bestuur en vrijwilligers die dit jaar weer druk bezig zijn met de de Vijfenveertigste Kindervakantieweek in De Meern. Al die jaren zijn het toch weer de jong volwassenen uit De Meern die dit voor de kinderen uit De Meern op touw zetten.

Ook dit jaar krijgen 300 kinderen een fantastische speelweek die georganiseerd is door een enthousiaste groep van 15 jong volwassenen.

Het bestuur van deze Kindervakantieweek is het hele jaar door bezig met het verzinnen en uitvoeren van een nieuw programma. Een hele organisatie, ga het maar weer bedenken? Begroting maken, wat wordt het thema, nieuwe spellen, nieuw KVWlied, inschrijven, vrijwilligers benaderen, sponsoren benaderen, contact met de gemeente, tenten, pallets, verf, podium, EHBO, decor, zo kan ik nog wel een tijd door gaan.

Het is een hele klus en verantwoordelijkheid die ze op zich nemen om uw kinderen en kleinkinderen in de lagere schoolleeftijd uit De Meern een onvergetelijke week te bezorgen.

Tel daarbij nog eens ruim 85 jongeren bij op die in de week zelf komen helpen met hutten bouwen, spelletjes begeleiden noem maar op, maar ook als corveedienst de toiletten schoon gaan maken.

En als iedereen aan het eind van deze week genoten heeft van de laatste avond met een fantastisch optreden van de kinderen, de verloting, een hapje en een sapje, rest deze groep het afbreken en opruimen in hun vrije weekend. En ik zeg u, dat is ook een hele grote klus.

Grote klasse, want al deze jongeren nemen toch een week verlof op van hun werkgever of houden rekening met hun vakantiebaantje om geheel vrijwillig en belangeloos deze week te komen helpen.

Daarom bestuur en vrijwilligers: PETJE AF, jullie doen geweldig werk en dit al 45 jaar lang!

Ineke Schols

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden