Afbeelding
Toyota

Toyota van Ekris Dealer Maarssen biedt ideale tussenstap naar volledig elektrische wagen!

Ondernemend

REGIO > Toyota van Ekris Dealer Maarssen introduceert de nieuwe Toyota Prius Plug-In Hybrid als de ideale tussenstap naar een volledig elektrische auto. Deze gave ‘snelste Prius ooit’ combineert het beste van beide werelden.

Na de zomervakantie zal de vijfde generatie Prius te bewonderen zijn bij ons in de showroom. Deze nieuwe Prius wordt alleen geleverd als plug-in hybride, met een grote accu onder de achterbank die eenvoudig kan worden opgeladen via een laadpaal of stopcontact. Met een capaciteit van 13,6 kWh biedt het batterijpakket een elektrisch rijbereik van 86 kilometer.

Toyota van Ekris Dealer Maarssen is verheugd over de nieuwe koers die Toyota heeft ingezet met de Prius. Het Japanse merk durft nu te spreken van dynamiek en rijplezier, wat voorheen niet geassocieerd werd met een Prius. Hoewel de nieuwe Prius geen sportwagen is, kan hij dankzij zijn kwaliteiten op het gebied van onderstel en besturing zeker een glimlach op je gezicht toveren tijdens een sportieve rit. “Aldus Richard van Delft Sales Coördinator van Toyota van Ekris Maarssen”

Historie van de Prius

De eerste generatie Prius, die 25 jaar geleden werd geïntroduceerd, was vooral een technisch revolutionair model. Het bood een hybride aandrijvingssysteem dat zuinig omging met brandstof door de benzinemotor te ondersteunen met een elektromotor. De Prius werd al snel omarmd door automobilisten die milieubewust waren, op zoek waren naar betrouwbare technologie, of wilden profiteren van de fiscale voordelen van een auto met een lage CO2-uitstoot.

In de loop der jaren heeft Toyota zijn hybride-aanbod uitgebreid, waaronder de Prius-modellen. Echter, met de opkomst van plug-in hybrides en volledig elektrische auto’s, en de veranderende fiscale regelgeving voor auto’s met beperkte CO2-uitstoot, raakte de Prius geleidelijk op de achtergrond. Hoewel het nieuwe model bijna een volledig elektrische auto werd, heeft Toyota ervoor gekozen om het concept van de Prius te herdefiniëren.

De nieuwe Prius biedt een verfrissend en eigentijds design, waarbij het bollige ontwerp van zijn voorgangers plaats heeft gemaakt voor een gestroomlijnde boogvorm die elegantie uitstraalt. Het interieur van de Prius volgt een futuristische stijl, met het instrumentarium boven het stuur geplaatst, vergelijkbaar met de iCockpit van Peugeot. Toyota heeft veel aandacht besteed aan een intuïtieve bediening van het digitale instrumentarium en het centrale multimediasysteem, hoewel de mogelijkheden uitgebreid zijn en het aan te raden is om alle afstellingen grondig door te nemen.

Toyota van Ekris Maarssen zal de Prius leveren in drie verschillende uitrustingsniveaus. Standaard is de auto uitgerust met het omvangrijke Safety Sense-veiligheidspakket en Smart Connect Services met realtime navigatie en verkeersmeldingen. Het topmodel, de Prius Solar Edition, beschikt over een zonnepaneel in het dak waarmee dagelijks voldoende energie wordt opgewekt voor een rijbereik van 8 kilometer.

Fiscale voordelen

Naast de technologische en milieuvriendelijke voordelen van de Prius, genieten eigenaren van fiscale voordelen, zoals het halftarief voor de motorrijtuigenbelasting tot eind 2024. Vanaf 2025 wordt dit een driekwarttarief en per 1 januari 2026 geldt het volledige bedrag voor de wegenbelasting. De Prius is beschikbaar vanaf €44.695,-.

Voor meer informatie over de nieuwe Toyota Prius Plug-In Hybrid en om een proefrit te maken, kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Toyota van Ekris. Telefonisch contact opnemen kan via: 0346 557 000, of door een mailtje te sturen naar verkoop.maarssen@vanekris.nl        


Stefan van Dorrestein

Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
In de computergestuurde wasstraat
Nog zeeën van tijd, toch? Gezien: Zaterdag 13 april In de Schakel, Vleuten.. Lezersnieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd