Afbeelding
Jan van Beijnhem

Ook in 2024 weer aandacht voor 4 en 5 mei in Leidsche Rijn

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > De stichting 4 en 5 mei Leidsche Rijn is ook dit jaar weer begonnen met het organiseren van de dodenherdenking en de vrijheidslunch onder de perronkappen op het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum.

Op 4 mei wordt de traditie voortgezet door met bewoners in onze eigen wijk stil te staan bij de slachtoffers van oorlog tijdens de dodenherdenking. Op 5 mei wordt ook dit jaar voor de tweede keer een vrijheidslunch georganiseerd. Dit is een gratis lunch waar het vieren van vrijheid en verbinding centraal staat en waar bewoners zich vanaf april voor kunnen aanmelden via de website www.stichting4en5meileidscherijn.nl. Deze vrijheidsmaaltijden worden al meerdere jaren in allerlei vormen overal in Nederland georganiseerd.


Dodenherdenking

De dodenherdenking vindt komend jaar voor de negende keer plaats op het Berlijnplein en is hiermee al een traditie voor veel de bewoners van Leidsche Rijn. De herdenking vindt plaats bij de perronkappen, waar het 4 en 5 mei monument een vaste plek heeft gekregen. Hier wordt door verschillende gasten, waaronder wethouder Eelco Eerenberg, stilgestaan bij slachtoffers van oorlog tijdens de Tweede Wereldoorlog en in oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. Aanwezige wijkbewoners, jong & oud, mogen daarna bloemen leggen bij het monument.

Vrijheidslunch

Op 5 mei vieren we op het Berlijnplein de vrijheid door samen te eten en met elkaar in gesprek te gaan. Komende editie is er ruimte voor ongeveer 250 gasten, die tussen 12 en 14 uur aan lange tafels plaats kunnen nemen, lekkernijen voorgeschoteld krijgen en met elkaar van een uitgebreide lunch kunnen genieten. De lunch wordt omlijst door een programma met verhalen, optredens en muziek. Er is een divers aanbod en er wordt met vega, vegan en andende dieet wensen al rekening gehouden. Het programma duurt van 12 tot ongeveer 14 uur. Deze bijzondere middag vol bijzondere ontmoetingen is gratis voor deelnemers die zich hiervoor hebben aangemeld. Hierbij geldt: vol is vol. Aanmelden kan vanaf begin april op www.strichting4en5meileidscherijn.nl

Overig 

Op de website vindt u ook meer informatie over de stichting 4 en 5 mei Leidsche Rijn en hoe u kunt helpen bv als extra bestuurslid of deelnemer werkgroep voor dit jaar of al volgend jaar. Ook kunt u zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

4 en 5 mei Leidsche Rijn wordt mede mogelijk gemaakt door het initiatievenfonds van de gemeente Utrecht, het ondernemersfonds en het Vfonds.

Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Maak kennis met Bridge! Vrije tijd
Afbeelding
Meer groen en bloemen in het Waterwinpark Nieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Jongeren brengen wervelende show Podium Takeover in Podium Hoge Woerd Nieuws
Afbeelding
In Between Café Leidsche Rijn voor inspiratie naar leuke baan Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Samen aan de slag voor schone Vecht Nieuws