Dinsdag 12 november 2019

LEZERSNIEUWS Crowdfunding moet meester Carol redden

MAARSSEN > De dertigers uit Maarssen en Maarssenbroek zullen zich hem wellicht nog herinneren: Carol de Leeuw, de zwemleraar van het vroegere Bisonbad. Ruim 20 jaar heeft hij daar aan de kinderen zwemles gegeven. Daarna is hij verder gegaan als vitaliteitscoach een geeft hij al bijna 40 jaar lessen en trainingen in zijn trainingscentrum in Fazantenkamp.Nu staat hij voor de grootste uitdaging ooit: Carol moet het opnemen tegen een kankersoort die in Nederland niet meer behandeld kan worden. Crowdfunding is zijn enige hoop om een behandeling in Duitsland te kunnen ondergaan.

In zijn jonge jaren was hij een verlegen en timide jochie, maar door beoefening van Yoga, Jiu-Jitsu, Pentjak Silat, turnen, hardlopen en zwemmen, groeide hij daar helemaal overheen en bij het Korps Mariniers leefde hij zich daarna uit door hard trainen en werken. De disciplines die hij daar opdeed past hij nog steeds toe in het dagelijks leven: samen uit, samen thuis, denk niet in problemen maar in oplossingen.

Die mentaliteit komt hem nu goed van pas want Carol staat voor de grootste uitdaging van zijn leven: Hij neemt het op tegen kanker. In 2015 werd hij gediagnosticeerd met een adenocarcinoom. De tumor werd succesvol weggehaald en al snel was Carol weer fit en gezond. Helaas kwam in oktober 2017 de tumor weer terug, op dezelfde plek. In februari 2018 werden uitzaaiingen in de lymfe geconstateerd en kreeg Carol te horen dat er voor hem in Nederland alleen nog palliatieve zorg voor hem beschikbaar was. Behandeling in ons eigen land is dus niet mogelijk maar wel in Duitsland, waar een 3-sporenbehandeling wordt toegepast.

De kosten van die behandeling zijn echter hoog en worden niet door een zorgverzekeraar betaald. En zelf kunnen Carol en zijn vrouw Beata die kosten niet betalen. Er is daarom een crowdfundings aktie opgestart met als doel geld voor de behandeling (€ 40.000,-) en de reiskosten bij elkaar te krijgen. Ook wordt gezocht naar vrijwilligers die Carol zo nu en dan naar Duitsland kunnen rijden. Op een speciale website vragen zij om hulp bij hun gevecht. Al veel mensen hebben hulp toegezegd, gedoneerd en diverse initiatieven opgestart om geld in te zamelen.

Carol zegt: "ik houd van het leven, ik houd van Beata en wil in goede gezondheid samen met haar nog vele jaren doorbrengen! Samen werken en samen genieten. En ik hoop op hulp om dat te verwezenlijken. Want ikzelf ben nu toch wel aan het einde van mijn fysieke en financiële reserves gekomen en moet toegeven dat ik hier hulp bij nodig heb. Dus bij deze vraag ik uw hulp". De tijd dringt voor Carol en alle hoop is nu gevestigd op de donaties en de vrijwilligers die hem moeten redden.

Op de website www.SamenSterkVoorDeLeeuw.nl staat het volledige verhaal van Carol en Beata en daar vindt u ook informatie over hoe u kunt helpen.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden