Vrijdag 22 februari 2019

LEZERSNIEUWS Fietsen voor De Hoogstraat Revalidatie

UTRECHT > Het Utrechtse communicatiebureau O bestaat 25 jaar en viert dat met een bijzondere actie: 25 uur fietsen voor De Hoogstraat Revalidatie. Op zaterdag 15 september luidt het startschot op het plein bij O-café en gaan ruim veertig deelnemers (als team of individu) de uitdaging aan om 25 uur onafgebroken te fietsen voor het goede doel. De opbrengst van deze actie gaat voor 100% naar De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht.

Een bijzondere manier om je verjaardag te vieren

Vanwaar dit idee om je verjaardag zo te vieren? Oprichter en directeur van O, Hans Blaauwendraat: “Toen we aan het nadenken waren over hoe we onze verjaardag zouden vieren, waren we het snel eens: geen mooier feest dan onze sponsoractie Fietsenvoor organiseren in ons eigen stadje. We zijn een bureau dat graag waardevol werk levert, we werken het liefst voor klanten met maatschappelijke relevantie. En dus organiseren we sinds 2008 de actie Fietsenvoor in Frankrijk op de Col de la Colombière. Daarmee hebben we al meer dan 400.000 euro opgehaald voor Utrechtse goede doelen. En het leek ons een geweldig idee om Fietsenvoor een keer in ons eigen stadje te organiseren. En zo ontstond het idee: 25 uur fietsen voor het goede doel. Een groter feest kunnen wij ons simpelweg niet voorstellen. En het leuke is: De Hoogstraat is dit jaar ook jarig, zij vieren hun 70-jarig jubileum!”

Waarom voor De Hoogstraat?

Er is nog een bijzondere reden waarom O voor De Hoogstraat fietst. Rianne Engels, de andere directeur van O: “We fietsen al sinds 2008 voor Utrechtse goede doelen. We hebben al gefietst voor de Vereniging Spierziekten Nederland, voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis, voor de Parkinson Vereniging en ook al voor De Hoogstraat Revalidatie. De keuze om dit jaar weer voor De Hoogstraat te kiezen is dat een van onze collega’s, Vera van Haaren, daar onlangs heeft gerevalideerd na een herseninfarct. Dankzij het goede werk van de Hoogstraat kan zij zelf ook mee fietsen. Daarnaast doen een aantal andere collega’s mee in het O-team. En natuurlijk stappen wij als partners van O zelf ook op de fiets, Hans gaat zelfs de uitdaging aan om in zijn eentje de 25 uur vol te maken. Maar nog mooier: er fietsen ook revalidanten van De Hoogstraat mee.”

Fietsen van zaterdag 12.00 uur tot zondag 13.00 uur

Zaterdag 15 september om 12.00 uur klinkt het startschot, bij O-café voor de deur. Meer dan 40 deelnemers gaan dan de uitdaging aan: alleen of in teamverband 25 uur onafgebroken blijven fietsen. Er worden rondes van zo’n 20 kilometer gefietst, met als start- en eindpunt het plein voor O-café. Van daaruit gaan de fietsers via de Vogelenbuurt, Tuindorp en Fort Blauwkapel via Groenekan naar Westbroek. Vanuit Westbroek gaat het dan weer terug naar O-café op de hoek Weerdsingel WZ - Amsterdamsestraatweg. De deelnemers komen dus steeds terug in de stad. Op zondag om 13.00 uur is de finish van Fietsenvoor, daaromheen viert O haar jubileumfeestje.

Opbrengst voor nieuwe therapie-apparatuur

De opbrengst wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuwe apparatuur voor de afdeling Fysiotherapie van De Hoogstraat. Karin den Balvert, manager van de afdeling Sport en fondsenwerver van De Hoogstraat: “Wij zijn natuurlijk

hartstikke blij met deze actie van O. Het geld is hard nodig om alle ontwikkelingen in de zorg bij te benen. Met name op het gebied van digitalisering worden er grote stappen gezet. Denk hierbij aan eHealth, virtual reality en robotica. Er ontstaan nieuwe behandelmethoden en meer oefenmogelijkheden waarvan De Hoogstraat graag gebruik wil maken. Deze nieuwe ontwikkelingen dragen bij aan de zelfredzaamheid - en dus ook aan een betere kwaliteit van leven - van de revalidant en kinderen die bij De Hoogstraat in behandeling zijn. Maar de apparatuur is duur en voor een groot deel niet te bekostigen uit het reguliere zorgbudget. Daarom is de steun van Fietsenvoor hard nodig.”

Aanmoedigen of sponsoren? U bent welkom!

Hans Blaauwendraat: “We vieren dus allebei een mooi jubileum dit jaar. En dat onze collega Vera heeft gerevalideerd in De Hoogstraat maakt het helemaal bijzonder. We roepen alle Utrechters daarom op om ons te steunen. Dat kan door ons te komen aanmoedigen bij O-café of nog mooier: door een van de deelnemers te sponsoren op onze website www.fietsenvoor.nl . Veel van onze zakelijke relaties sponsoren het project door diensten of producten te leveren. Zo is er nu al een prachtig bedrag van ruim 33.000 euro toegezegd door sponsors, maar er is ruim 40.000 euro nodig om het hele project te kunnen financieren. We hopen dus nog op een mooie eindsprint, dat zou een prachtig cadeau zijn!”

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden