Vrijdag 22 februari 2019

LEZERSNIEUWS Week van de Dementie, primeur in Utrecht

UTRECHT > Van 17 tot en met 23 september is de Week van de Dementie in Utrecht. In deze week, die georganiseerd is rondom Wereld Alzheimer Dag op 21 september, laten vele zorg- organisaties in Utrecht en Leidsche Rijn zien welke activiteiten en hulp zij bieden voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Ook locaties als de Domkerk, Centraal Museum, Broese en de Sock up store op Utrecht CS organiseren activiteiten om aandacht voor dementie te genereren. Mensen met dementie, hun mantelzorgers en andere belangstellenden zijn welkom en kunnen gratis deelnemen aan alle culturele, muzikale en creatieve activiteiten.

Op 21 september, Wereld Alzheimer Dag, bezoekt wethouder Maarten van Ooijen om 15.30 uur een speciaal voor deze week georganiseerd concert in de Domkerk.

De week is tot stand gekomen door de afdeling Stad Utrecht van Alzheimer Nederland (ANSU) U Centraal en AxionContinu. Samen met alle deelnemende organisaties hebben zij een eerste stap gezet naar de totstandkoming van een dementievriendelijke stad. De Week van de Dementie is daar een eerste resultaat van.

Het complete programmaboekje van deze week is te vinden op www.alzheimer-nederland.nl/regios/stad-utrecht

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden