Donderdag 21 maart 2019

LEZERSNIEUWS Kinderboekenschrijfster Janneke Schotveld op De Krullevaar

DE MEERN > Lezen is één groot feest! Zo ook op basisschool De Krullevaar in De Meern. Tijdens de Kinderboekenweek op donderdag 4 oktober bracht kinderboekenschrijfster Janneke Schotveld – bekend van ‘Superjuffie’ en ‘Botje’ – een bezoek aan de groepen 5 van de school in de wijk Veldhuizen. Vol verve vertelde zij over haar boeken en las ze stukjes voor; ook uit haar nieuwste boek ‘Kikkerbilletjes voor de koning’.

De leerlingen luisterden aandachtig naar de populaire auteur en stelden goede en leuke vragen zoals: ‘Heb je zelf ooit krijtjes gegeten?’, ‘Speel je mee in de Superjuffie-film?’ en ‘Hoe maak je een boek?’. Ook werden er verschillende dilemma’s voorgelegd: nooit meer lezen of nooit meer schrijven, Superjuffie zijn of Botje hebben en verliefd zijn op meester Snor of verliefd op de vader van Bibi? Tot slot konden de leerlingen hun boeken laten signeren. Ivy en Elise vonden het een super(juffie)leuke dag en Karam en Rachad hopen dat Janneke nog een keertje terugkomt met een nieuw verhaal.

Janneke Schotveld laat zich namelijk altijd inspireren door de gebeurtenissen in haar leven en dus hopen juf Sabine en juf Lotte stiekem dat het volgende boek over hen en de leerlingen van groep 5 gaat!

Voor meer informatie: www.dekrullevaar.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden