Donderdag 23 mei 2019

LEZERSNIEUWS Arjan van der Wart directeur onderwijs Minkema College

WOERDEN > Met ingang van 1 februari 2019 heeft het Minkema College een nieuwe directeur onderwijs. Van der Wart wordt verantwoordelijk voor de gehele inhoud van het onderwijsaanbod. Met Arjan van der Wart haalt het Minkema College een bevlogen en ambitieuze directeur in huis die, samen met alle medewerkers, de ambitie heeft het onderwijs zo optimaal en toekomstgericht mogelijk te organiseren.

Sinds twee jaar werkt het Minkema College aan een nieuw organisatiemodel. Daarbij is ook het besluit genomen om een scheiding aan te brengen tussen onderwijs en bedrijfsvoering. Met de komst van Arjan van der Wart wordt invulling gegeven aan de directiefunctie onderwijs en daarnaast is er een directeur bedrijfsvoering. De directeur onderwijs kan zich puur richten op de ontwikkeling van de opleidingen om de leerlingen zo goed mogelijk te bedienen.

Henk Heethuis, bestuurder: “We willen onze leerlingen een goede uitgangspositie geven op vervolgopleidingen en de arbeidsmarkt. Aangezien het Minkema College een brede school is van vmbo tot gymnasium zien wij veel mogelijkheden om onze leerlingen optimaal te laten profiteren van de pluspunten van al onze opleidingen. Denk daarbij aan het faciliteren van op- en doorstroom, maatwerk en talentontwikkeling.”

Arjan van der Wart is op dit moment werkzaam als vestigingsdirecteur van Melanchthon Schiebroek; een school voor voortgezet onderwijs in Rotterdam Noord. Melanchthon Schiebroek is een van de 9 vestigingen van de scholengroep Melanchthon. Al jaren heeft het Minkema College uitstekende resultaten (2017-2018: 100% slagingspercentages voor basis, kader en gymnasium, 98% voor mavo, 96% atheneum en 90% havo) en de mavo-opleiding behoort tot de top 3 van Nederland. “Dit is natuurlijk een heel mooi uitgangspunt voor een nieuwe directeur”, aldus Van der Wart, “maar stilstaan is geen optie in een maatschappij waarin steeds meer wordt verwacht van jongeren die de arbeidsmarkt betreden.”

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden