Woensdag 19 december 2018

LEZERSNIEUWS 25 jaar Vereniging De Motorsleepboot in boekvorm

WOERDEN > In het kader van het vijfde lustrum van Vereniging De Motorsleepboot heeft het bestuur van de VDMS besloten om een naslagwerk te laten maken in de vorm van een boek. Een historisch naslagwerk vol met foto’s, interviews, verhalen en getekende illustraties.

Voorzitter Chris Nieuwpoort, woonachtig in Woerden: “Met dit jubileumboek wordt teruggekeken op de geschiedenis van Vereniging De Motorsleepboot. De redactie heeft zeer uitvoerig onderzoek gedaan en heeft daarbij een document samengesteld waaraan veel plezier beleefd kan worden. Veel herinneringen worden opgehaald. Ik spreek mijn dank en waardering uit voor het vele en degelijke werk dat door deze mensen is verricht.”

De VDMS heeft door het gehele land leden. Dat zijn ruim 650 sleepbooteigenaren. Zij bezitten een sleepboot en/of opduwer die aan specifieke eisen moet voldoen. De doelstelling van de vereniging is het behouden van dit varend erfgoed en het organiseren van evenementen. Het sociale aspect heeft een ruime plaats binnen de vereniging. Jaarlijks worden er vele evenementen georganiseerd, waarvan de Nationale Sleepbootdagen in Zwartsluis en Vianen het hoogtepunt vormen. Maar leden, waarvan enkele tientallen woonachtig in het Groene Hart en Leidsche Rijn, nemen ook deel aan andere evenementen. Dit komt ook tot uitdrukking in het boek, met bijdragen onder andere van de bekende Nederlander en tevens sleepbootkapitein en -eigenaar Midas Dekkers, tekenaar Jaap Beetema, fotograaf Justin Egberts, schrijvers Jan Weij, Gert Herreburgh, Leonie Wassenburg- De Jonge en journalist/auteur Egbert Egberts. Over de geschiedenis van de motorsleepboot en de opduwers, mét een overzicht van de VDMS-vloot. Inclusief heus ISBN-nummer, opdat het boek voor het nageslacht kan worden gedeponeerd in bibliotheken, archieven en dergelijke.

Het boek wordt maandag 10 december ‘te water gelaten’ op sleepboot ‘Morgenster’ in de Haven van Woerden. Eindredacteur/editor Egbert Egberts, verantwoordelijk voor de samenstelling van ’25 Jaar Vereniging De Motorsleepboot’, reikt het eerste boek uit aan voorzitter Chris Nieuwpoort.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden