Woensdag 13 november 2019

LEZERSNIEUWS Naar de Noordkaap

DE MEERN > Het team van XL Vuurwerk heeft de ÁRCTIC Challenge Tour 2019 gewonnen .Zij keerden zondagavond terug van een 9 daagse trip door Duitsland, Denemarken, Noorwegen Zweden en Finland die eindigt op het noordelijkste puntje van Europa. De 7000 km wordt in etappes afgelegd en per dag moet door slim navigeren in zo min mogelijk tijd , via zo weinig mogelijk kilometers een opgegeven navigatiepunt bereikt worden .

De ARCTIC Chalenge tour wordt al meer dan tien jaar verreden Er deden dit jaar 35 teams mee, waaronder nog enkele teams uit de regio( Wijk bij Duurstede , Nieuwegein en De Meern)

Een van de voorwaarden waaraan een team moet voldoen is de keuze voor een sponsordoel. Het team XL Vuurwerk heeft gekozen voor het Diabetesfonds. Relaties van XL Vuurwerk konden door te sponsoren “meerijden “met een reclame uiting op de auto(een Toyota Landcruiserr)

Rico van der Wind, navigator, naast chauffeur vader Coen van der Wind, herinnert zich temperaturen tot min 30 , en een dag dat de navigatiedoelstelling gecanceld is , vanwege de extreme weers- lees sneeuw-situatie,. De laatste 1500 km- heen en weer wordt gereden op sneeuw/ijs paden. Die waren meestal goed begaanbaar, aldus Rico. Het is de eerste keer, dat we aan zoiets hebben meegedaan. Het was ons cadeautje, omdat XL Vuurwerk met verkooppunten in Houten en Utrecht/de Meern 10 jaar bestaat.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden