Zaterdag 21 september 2019

LEZERSNIEUWS Baanbrekende behandeling voor hersenletsel in Amerika

Help jij ons mee de droom van Mayke uit Leidsche Rijn waar te maken?

Op 26 maart 2019 vliegen wij met het gezin naar Utah zodat Mayke gebruik kan maken van de zogenaamde EPIC treatment.

Precies 7 jaar geleden werd Mayke wakker op de Intensive Care en hoorde dat ze een ongeluk had gehad. Iemand deed zijn autoportier open zonder te kijken en zij vloog over het portier en klapte op het asfalt. Verschillende kneuzingen, zwellingen en bloedinkjes in haar hersenen waren het resultaat. De diagnose was niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en ze konden niets voor haar doen. We konden alleen maar afwachten hoe erg het zou zijn.

Nu is er in de VS dus een therapie ontwikkeld die mensen met hersenschuddingen en NAH kan helpen. Jarenlang werkten neurologen en neuropsychologen aan deze nieuwe behandeling. Inmiddels zijn ruim 1000 mensen behandeld en 99% van de mensen heeft baat bij deze behandeling. De behandeling is revolutionair, omdat een ziekte die tot nu toe onbehandelbaar was nu toch omkeerbaar lijkt. Na 7 jaar ziek zijn kan Mayke hier alleen maar van dromen en nu kan haar droom uitkomen met jouw hulp.

De behandeling start met een uitgebreide diagnose van de hersenschade. Dit doen ze door een functionele MRI-scan te maken van de hersenen. Mayke ligt in de scanner en doet verschillende cognitieve tests. De artsen zien dan precies welke delen van de hersenen niet functioneren en welke bijvoorbeeld extra hard werken ter compensatie van de beschadigde gebieden. Op basis van die uitslagen gaan ze haar hersenen uitdagen met verschillende fysieke en cognitieve tests om die hersendelen die weigeren weer te laten functioneren. Het effect is groter dan ze ooit hadden verwacht. Mensen met niet-aangeboren hersenletsel krijgen tot wel 80-90% van hun oude hersencapaciteit terug. Wil je meer weten over deze behandeling? Op website www.cognitivefxusa.com vind je alle informatie.

Wij vragen een donatie voor onze crowdfunding op https://www.doneerdoel.nl/actie/1501/jij-kunt-helpen-maykes-leven-te-veranderen . Verder vragen we dit bericht bij zoveel mensen onder de aandacht te brengen. Het is Mayke haar wens om na de behandeling

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden